„Hazudnak, lopnak, propagandával mossák a társadalom agyát” – magyar írók nyilatkoztak a Guardiannek a Libri-ügyről

2023. június 25. 07:37

Péterfy-Novák Éva és Dunajcsik Mátyás is elkeserítőnek látja a helyzetet.

2023. június 25. 07:37
null

Magyar liberális szerzők a Guardiannek panaszkodtak arról, hogy a Mathias Corvinus Collegium (MCC) megvette a Libri 98,5%-át. Péterfy-Novák Éva azt nyilatkozta az angol lapnak, hogy a Libri Könyvkiadó olyan volt számára, mint egy család. „Nem akarok olyan család tagja lenni, ahol a Fidesz a családfő” – mondta. „Elképzelhetetlen számomra, hogy azokkal az emberekkel karácsonyozzak, akik az egész országot uralják, akik hazudnak, lopnak és propagandával mossák a társadalom agyát” – tette hozzá. Az írónő egyébként már a tranzakció bejelentése napján leszögezte: 

felbontja a szerződéseit a céggel, nem ad ki több könyvet náluk.

A Berlinben élő Dunajcsik Mátyás is nyilatkozott az ügy kapcsán a Guardiannek (a lap egyébként a Fideszt szélsőjobboldali pártnak nevezi). Mint elmondta, számára könnyű volt meghozni a döntést, miszerint visszavonja a verseskötete kiadását a Librinél, mivel már nem Magyarországon él. Dunajcsik azt is közölte, hogy bár sokan úgy tartják, hogy az anyanyelv hátrahagyásánál nagyobb áldozat nincs,

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 247 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2023. szeptember 29. 11:03
Dunájcík? Akkor értem.
alenka
2023. szeptember 28. 01:26
A karácsonyozás családi ünnep és nem a kormánnyal meg az összes magyarral leülve kell méltóan ünnepelni- partizni.....hanem a szeretteinkkel. Milyen mocsok módon utálkodik....az ilyen "valami" ...
BAJA
2023. szeptember 27. 21:42
konyhába, kapálni!
Igazszó
2023. június 26. 08:44
Nem magyarok, hanem zsidók. Teljesen mindegy mit hazudozik pár zsidó a magyarokról a zsidó haverjainak. Az persze Szakács cikkei után jogos kérdés lenne, hogy az orbáni kultúralis diktatúra mennyi pénzzel tömte ki őket eddig és mennyit tolnak majd nekik a magyarok pénzéböl ezek után is, mintha mi sem történt volna. Tartok töle, nem keveset.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!