Egy orosz parancsnok a háború befagyasztását javasolja

2023. augusztus 18. 12:40

A Portfolio egy háborús elemző intézetet idéz, amely szerint egy fegyverszünet csak Oroszországnak kedvezne, ugyanis lehetővé tenné az orosz erők újjászervezését, illetve csökkentené az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatást.

2023. augusztus 18. 12:40

Az orosz „Vosztok” zászlóalj parancsnoka azt javasolta, Oroszország fagyassza be a háborút a jelenlegi frontvonalak mentén – írja az amerikai Institute for the Study of War (ISW) háborús elemzőintézetre hivatkozva a Portfolió. Alekszandr Hodakovszkij szerint hazája nem lesz képes rövid távon legyőzni Ukrajnát, és nem valószínű, hogy könnyen elfoglalnak majd újabb ukrán városokat. Ezért úgy véli, Moszkvának fegyverszünetet kell kötnie, ezzel a sem háború, sem béke állapot alakulhat ki. Hodakovszkij szerint 

Ukrajna egy befagyott konfliktusban kellőképpen meggyengülne, és így Oroszország nagyobb befolyást tudna gyakorolni rá, mint a háborúban.

Hodakovszkijnak csak korlátozott hatása van az orosz vezetésre, a parancsnok a csapataival Donyeck és Zaporizzsja megye közös határát védi. Az ISW szerint szavai arra utalhatnak, hogy a közelmúltban megtörtént ukrán előrenyomulás jelentősen gyengítheti az orosz védelembe vetett bizalmat a szélesebb dél-ukrajnai front mentén. Az intézet szerint egy fegyverszünet csak Oroszországnak kedvezne, ugyanis lehetővé tenné az orosz erők újjászervezését, illetve csökkentené az Ukrajnának nyújtott nyugati támogatást.

A lap emlékeztet, hogy hasonló javaslatot legutóbb Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér tett április közepén, azonban a június 24-i lázadás kudarca után elhalkultak az ilyen hangok. 

Nyitókép: Ukrán katonák az orosz katonákat megadásra felszólító röplapokat tartalmazó lövedékhüvelyeket készülnek kilőni Grad rakéta-sorozatvetővel az orosz állásokra a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Bahmut térségében 2023. augusztus 13-án. MTI/AP/Libkos

 

 

 

 

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. augusztus 19. 09:28
"Kovács Ubul 2023. augusztus 18. 21:25 Ennyit az átlátszó békebégetésről, idióták :)))))))" Ubulka, nem vetted még észre, hogy a mukit ÁRULÁSÉRT ELÍTÉLTÉK a DPR-ben? :) Ahol 2014 óta nem tölt be tisztséget ?
Kovács Ubul
2023. augusztus 18. 21:25
Ennyit az átlátszó békebégetésről, idióták :)))))))
B_kanya
2023. augusztus 18. 20:06
"5m007h 0p3ra70r 2023. augusztus 18. 17:19 És? Drágul a BKK jegy? " Á, kakigeli megígérte télen, hogy nem fog. Akkor BIZTOOOS nem... :)))
Csigorin
2023. augusztus 18. 17:20
es uki kezen hagyni a jogilag mar orosz teruleteket? normalis, Margit??
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!