Konzekvencia nélküli század

2023. augusztus 11. 09:21

A társadalom tagjait a világot uralni akaró gazdasági erőterek – karöltve a politikai elit behódoltjaival – ostobának tartják.

2023. augusztus 11. 09:21
Földi László
Földi László
Magyar Nemzet

„Igen, a XXI. századról van szó. A nukleáris fegyverek, lézertechnikák koráról, ahol a digitális világ már-már ördögi megoldások irányába fordul, amikor a mesterségesen létrehozandó ember víziójával kacérkodik. Pár évtizede, egészen pontosan harminc évvel ezelőtt a világbéke idealizált korát láttuk magunk előtt, mivel éppen akkor szűnt meg a kétpólusú világ.

A CIA és a KGB utódszervezeteinek operatív tisztjei közös asztal mellett fabrikáltak új célpontokat – terrorizmus, szervezett bűnözés –, elkerülendő, hogy ellenség hiányában munkanélküli-segélyért kelljen sorba állniuk. A nemzetközi politika a társadalom, a polgárok szintjéről nézve valóban kitisztultnak tűnt. Ennek egyik érzékelhető távlata volt, hogy az Atlanti- és a Csendes-óceán közötti térség virágzásnak indult. Nálunk, Magyarországon is a szocializmus idején sokat látott öreg pesti vagányok, az utca nélkülözhetetlen megmondóemberei erősen törték a fejüket, hogyan kerülhető el a nagy kibékülést magában hordozó „totális unalom”. Kikről szólnak majd a politikai viccek, kabarétréfák?

Tiszta sor, gondoltuk, hisz a törvények és szabályok, vagyis a társadalmi trendek beláthatóbbá váltak. Majd jött a sokkoló kijózanodás a korábban jól működő vészjelzőink standby állapotba kapcsolása miatt.

A 2008-as bankválságot néhány nagyravágyó, magáról megfeledkezett, csaló bankár számlájára írtuk. Még akkor sem értékeltük túl a helyzetet, amikor kiderült, sokkal komolyabb következményekkel jár, mint ahogy indult.

Alighogy felocsúdtunk, illegális módon érkező bevándorlók özönlötték el Európa és az Egyesült Államok földjét. Megmagyaráztuk, mert meg akartuk önmagunkkal és mindenki mással értetni, hogy az érkezők a háborúk áldozatai, vagy olyanok, akik élettérvesztés miatt kényszerülnek Európáig vándorolni. Érveltünk, vitáztunk, de csak egyre rosszabb lett a helyzet, amit ma már a lángoló Párizs, Marseille és más francia városok »világítóan« bizonyítanak. Majd 2020-ban házi őrizetbe kényszerült a világ egy parányi ellenség, a SARS–CoV–2 nevű koronavírus »kiszabadulása« miatt, hogy ezt követően oltáspárti és oltásellenes táborra szakadjanak a társadalmak.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tapir32
2023. augusztus 11. 12:03
A liberalizmus elszakadt a létrehozójától a keresztény kultúrától. Megújulásra képtelenné vált, önmagát ismétli, kiüresedett. A nyílt társadalom, mint társadalomfilozófiai elképzelés az 1960-as évek végére megbukott. A nyílt társadalom utópiája egy anakronizmus. Ha egy utópia megvalósul, az mindig totalitarizmushoz vezet. A konzervatív gondolat szerves fejlődés eredménye és megtartotta kapcsolatát a kultúrával és a kultusszal. A konzervatív gondolat jelenti a fejlődést, a kultúrát és a jövőt. Jobboldali és konzervatív mindaz, amivel szemben a baloldal létrejött. Egy ellen-mozgalom szükségképpen foglya marad annak, ami ellen támad! Tkp. baloldalon nem kultúra, hanem kultúra ellenesség van! A kultúra eredendően jobboldali és konzervatív! Baloldalon csak ideológiák vannak!
connorj
2023. augusztus 11. 09:33
Kedves Földi László! Hozd el a barátaid az is erre a kiállításra: https://www.magyarkurir.hu/esemenyek/maria-kiallitas-budapesten/
connorj
2023. augusztus 11. 09:30
Kedves László! Így jobban érthető: https://www.eyn.hu/specialis-temak/lucifer-es-ahriman/
mandala
2023. augusztus 11. 09:28
MIT VÁRSZ TE SZERENCSÉTLEN? Az emberi gén 4% -ban különbözik a csimpánzétól, de vannak akik ezt a különbséget sem használják ki!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!