Robbantani akart Oroszországban az ukrán férfi, 12 évet kapott

2023. augusztus 30. 18:01

A férfi hitt abban, hogy cselekményével véget vethet a háborúnak.

2023. augusztus 30. 18:01

Tizenkét év börtönnel sújtottak egy ukrán férfit, akit azzal vádoltak, hogy Oroszországban, Brjanszk megyében készült merényletre egy rakéta robbanófejével – közölte szerdán az illetékes moszkvai katonai bíróság. A tájékoztatás szerint Olekszandr Bobrovickij, aki elismerte bűnösségét, RK-3 Korszar ukrán páncéltörő rakéta robbanófejével tervezett támadást végrehajtani 

az orosz szállítmányozási vagy termelési infrastruktúra létesítményei ellen.  

„A bíróság 12 év szabadságvesztésre ítélte Bobrovickijt, amiből négy évet börtönben, nyolc évet pedig szigorított fegyházban kell letöltenie. Halmazati büntetésként 550 ezer rubel (2 millió forint) pénzbírság megfizetésére kötelezték” – ismertette a törvényszék. Hozzátette, hogy a férfit Brjanszk megyében fogták el, miután egy rejtekhelyről sikerült megszereznie egy Korszar termobárikus robbanófejét.  „Teljességgel elismerte bűnösségét, úgy nyilatkozva, hogy hitt abban, tevékenységével véget vethet a különleges műveletnek Ukrajnában” – mondta a bíróság szóvivője. Az ítélet nem jogerős.

(MTI)

Nyitókép: illusztráció, police.hu

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 31. 01:38
Én megkínoztattam volna....
Kozmosz
2023. augusztus 31. 00:02
Huncsaszdmeg, agyonlönni?
Bi Tang Tomee
2023. augusztus 30. 19:54
12 év helyett 12 golyó költséghatékonyabb megoldás lett volna
Kovács Ubul
2023. augusztus 30. 18:49
Ha a kágébést találja el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!