Remegnek Brüsszelben, nehogy Fico nyerje a szlovák választásokat

2023. szeptember 25. 10:06

Az elemzés szerint Fico győzelme véget vethet Orbán Viktor elszigeteltségének az európai színtéren.

2023. szeptember 25. 10:06

A Le Point online felületén megjelent cikkben a Szlovák választásokról ír. A lap rámutat, hogy egy héttel a szlovák parlamenti választások előtt Robert Fico, a „baloldali Orbán” vezet a közvélemény-kutatások adatai szerint. Az elemzés szerint Fico győzelme véget vethet Orbán Viktor elszigeteltségének az európai színtéren, illetve Szlovákia és Magyarország abban a helyzetben találhatja magát, hogy ők diktálják az Európai Unió költségvetésének feltételeit. A cikk ugyanakkor felelevenítette, hogy 2010-es hatalomra kerülésekor Orbán Viktor kormánya megadta a kettős állampolgárságot a Szlovákiában élő magyar nemzetiségűeknek, amire Fico dühösen reagálva egy olyan törvényt hozott, amely megfosztja a szlovák állampolgárságuktól azokat, akik felveszik a magyart.

Nyitókép: Bertrand Guay/AFP

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

 

 

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. szeptember 28. 08:59
R Fico nyeri a választásokat a hét végén!
Lajoss
2023. szeptember 28. 08:36
Miért?..két hülye egy pár…:)
starmind
2023. szeptember 26. 19:09
Jegyezzük meg: Fico főként retorikában támogatja Magyarországot és akkor, amikor nincs a hatalom közelében. Ahogy hatalomra kerül, ott lesz a meloni-effektus.
survivor
2023. szeptember 25. 16:18
Ha az EU nem tud osztogatni, csak fosztogatni, az nem fog tetszeni a Kelet országainak. Nyílt USA megszállás lesz: EUSA, Ja , de az se fog tudni osztogatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!