Románia pert indít Ausztria ellen, ha kitart a schengeni övezet bővítésének vétója mellett

2023. szeptember 15. 11:25

A román miniszterelnök szerint Ausztria önkényesen, indokolatlanul, minden jogi alap nélkül akadályozza csatlakozásukat a schengeni térséghez.

2023. szeptember 15. 11:25

Románia kártérítési pert indít Ausztria ellen, ha a bécsi kormány kitart az ország schengeni csatlakozása ellen emelt vétója mellett – közölte pénteken közösségi oldalán Marcel Ciolacu román miniszterelnök.

A román kormányfő leszögezte: Románia teljesíti a csatlakozás minden feltételét, ezt az Európai Bizottság is többször megerősítette, úgyhogy Ausztria önkényesen, indokolatlanul, minden jogi alap nélkül akadályozza csatlakozását a schengeni térséghez.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ha az osztrák kormány továbbra is visszaél vétójogával, nekünk is meg kell védenünk nemzeti érdekeinket, és pert indítunk Ausztria ellen az Európai Unió Bíróságán.

Amennyiben nem tudunk tárgyalásos megoldásra jutni, Ausztriának meg kell térítenie az országunknak okozott kárt”

– írta Facebook-oldalán a román miniszterelnök.

(MTI)

Nyitókép: Pixabay

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kubota2
2023. október 17. 21:14
Hé, román kutyák: egy szavazáson valaki nem szavazhat a saját belátása szerint? Szar dolog a demokrácia...
Zokni
2023. szeptember 16. 20:27
Tettem egy gúnyos megjegyzést, a magyar kormány egyoldalú és tisztességtelen eljárására utalva, mely a hír egyik háttere. Erre a buta surmók engem szidalmaznak, ahelyett, h beírnának egy keresést a részletekért. Bazdmeg tudomásul kellene venni, hogy egy közösség tagjai vagyunk, melyben az egyoldalú döntésekért felelősséggel tartozunk. A zorbáni migráns-ellenesség belpolitikai célokat szolgál - magyarul a tömegek zsigeri idegen-ellenességére épít - de ennek a megállapodás szerint nem az volna a módja, ahogy a kormány műveli. Ha nem tetszik, ki kell lépni! Hja, hogy az súlyos pénz-veszteséggel, presztízsvesztéssel, és - belpolitikai népszerűségvesztéssel járhat!? Vállalja ezt a kurzus, és támogassa benne a “kétharmad”!
dios1968
2023. szeptember 15. 21:51
Ausztria úgy tudom suverén ország. Azt vétóz meg és akkor amikor akar! Szerintem a Magyar kormány is csak Erdély miatt nem.....
Bi Tang Tomee
2023. szeptember 15. 14:51
Milyen jó ötlet!… akkor mi meg pereljük be az Európai Bíróságon Brüsszelt! (Nem a bírói döntés miatt, mert az már előre borítékolható, hanem a médiacirkusz miatt) Az ún "brüsszeli pénzek" miatt, ami nem könyöradomány, hanem egy szerződés része… ezt a pénz cserébe kapjuk azért, mert két petákért eladtunk a magyar gazdaság legnagyobb részét, gyárakat, piacot, képzett munkások százezreit… cserébe azért, hogy 30 éve minden szinten ezerrel szivattyúzzák ki az erőforrásainkat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!