Fontos döntést hozott Robert Fico, magyar példát követ

2023. október 18. 14:27

Robert Fico vezetésével az új szlovák kormány szigorítaná a külföldi finanszírozású civil szervezetek szabályozását, amit már Magyarország is megtett, ám azt az Európai Unió Bírósága jogsértőnek találta.

2023. október 18. 14:27
null

Az új szlovák kormány szigorítaná a külföldi finanszírozású civil szervezetek szabályozását – írja az Euractiv. A portál megjegyzi, ez emlékeztet többek között Magyarország lépésére, ahol ezeket a civil szervezeteket külföldi ügynököknek minősítették. Az Európai Unió Bírósága később kimondta, hogy a magyar törvény sérti az uniós jogokat – igaz, azt is, hogy a célkitűzése indokolt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ma véget ér a politikai civil szervezetek uralma Szlovákiában

– mondta Robert Fico, hozzátéve, hogy minden külföldi finanszírozású civil szervezetet külföldi ügynöknek kell minősíteni. Az új miniszterelnök azt is hangsúlyozta, hogy a Smer-vezette külügyminisztérium nem lesz többé a külföldi érdekek szócsöve, és a szlovák célok mentén politizál.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP/Vladimir Simicek

Ezt is ajánljuk a témában

Orbán Viktor a nagypályán

Elszigetelődni nem úgy szokás, hogy az ember három nap alatt három nagyhatalommal fog kezet – de nem is ez Magyarország problémája. Kohán Mátyás írása.

 

Összesen 146 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. október 19. 18:51
Nagyon helyes Róbert! Csak így tovább. Zárd le a Lengyel határt, mert fél éven belül terjednek a vadak.
nempolitizalok-0
2023. október 19. 17:37
Azért előbb utóbb felfogják a politikusok, választást a szavazók érdekeinek figyelembevételével lehet nyerni és a hatalmat úgy is lehet megtartani. Hiába jelent jóval könnyebb ellenállást a helyi CIA rezidens "ajánlásait" és támogatását elfogadni. Az EP-t az USA uralja, lévén ny-európát katonailag az USA védi meg. akár K-európa árán is. Előbb utóbb a K-európaiak azt is felfogják, hogy ha nem fognak össze, a németek, franciák egyenként szalámizzák le őket. Lsd. Lengyelország, nem is titkolják.
Dunhill67
2023. október 19. 17:31
"ám azt az Európai Unió Bírósága jogsértőnek találta."....erre dafke meglépi....helyes
nempolitizalok-0
2023. október 19. 17:20
A normalitás az a "magyar példa".
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!