Kirúgta karikaturistáját a Guardian egy Netanjahu-karikatúra miatt

2023. október 16. 13:18

A rajzot antiszemitának minősítették.

2023. október 16. 13:18

A The Guardian kirúgta az egyik karikaturistáját, mert a Benjamin Netanjahut ábrázoló karikatúráját antiszemitának minősítették – írta meg a Daily Mail.

A 40 éve ott dolgozó Steve Bell azt állítja, a lapnál közölték vele, hogy nem hajlandóak többé publikálni a munkáit, miután beküldte az érintett rajzot.

A rajzon a bokszkesztyűt viselő Netanjahu egy szikét tart a meztelen hasa felett, amin egy a gázai övezetet formázó, a vágás helyét mutató rajz látható, Netanjahu feje felett pedig egy szövegbuborék: „Gáza lakói, kifelé!”.

A rajzot kritizálók szerint ezzel a Shakespeare Velencei kalmárjában szereplő zsidó uzsorásra, Shylockra utalt, aki Shakespeare művében azzal a kikötéssel adott pénzt, hogy ha nem kapja azt vissza később, kivághat egy darab húst az adós testéből.

A karikatúrát itt tudják megtekinteni:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: ABED RAHIM KHATIB / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. október 16. 23:19
David Levine’s 1966 caricature of LBJ showing off his scar Erre kell rákeresni, ha a Guardian szerkesztőjének élénk a fantáziája, nem ártana mellé műveltnek is lenni, mert nem elég csak félig. Egyébként a Shylock stimmel. VeraMayer kapja a pontot máma.
zsolt196969
2023. október 16. 17:33
Demokrácia van. JA NEM!!
VeraMayer
2023. október 16. 15:49
Egy ősrégi, 1966-ban LBJ-t (- Lyndon B. Johnson - amerikai alelnök, aki JFK - John F. Kennedy meggyilkolásával elnökké avanzsált - ) ábrázoló karikatúra parafrázisa ez a karikatúra.
Aerion
2023. október 16. 15:21
Nyugi, csigavér barátaim, nem kell a hőbölgés, mosolyogjunk, jó nap ez a mai! : ) És még jobb lesz a folytatás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!