Nagyon várja a 73 éves leszbikus aktivista, hogy legalizálják Indiában a melegházasságot

2023. október 16. 07:33

Hamarosan dönt a Legfelsőbb Bíróság.

2023. október 16. 07:33

A BBC arról ír, hogy mivel az indiai Legfelsőbb Bíróság a következő napokban dönt az azonos neműek házasságának legalizálásáról, egy bizonyos Maya Sharma már izgatottan várja az ítéletet: a 73 éves LMBTQ+ aktivista a nyugati Vadodara városában él női partnerével, tudjuk meg.

Ő is egyike annak a 21 kérelmezőnek – köztük azonos nemű pároknak, transzneműeknek és szervezeteknek –, akik a házassági jogot, egyenlőséget kérik, derül ki. Kilenc másikkal együtt benyújtott beadványa azt is szeretné elérni, hogy az LMBTQ+ emberek a „házasságon kívül is választhassák meg a családjukat”.

Hozzáteszik: 

Sharma asszony nem akar házasságot magának – valójában „megveti a fogalmat”, és három évtizeddel ezelőtt kilépett egy heteroszexuális házasságból.

 „A házasság kifejezéshez sok asszociáció társul” – mondja, és inkább „élettársi kapcsolatnak” nevezi saját kapcsolatát.

Az ítélet azonban – mondta a BBC-nek – fontos szerepet játszhat abban, hogy felhívja a figyelmet az LMBTQ+ párokat érő erőszakra, és a házasságkötés engedélyezése mellett 

esélyt adhat nekik arra, hogy „saját feltételeik szerint válasszák meg” a családjukat,

tudjuk meg.

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. október 16. 17:19
Ennyi hülye hogy létezhet?
EX_Terminator
2023. október 16. 11:44
Lásd a palesztinokat.
ujujuj
2023. október 16. 09:23
Tiszta szívből kívánom, hogy addig éljen, amíg Indiában legalizálják a melegházasságot, azaz, legalább még 10000 évig.
Gullwing
2023. október 16. 08:05
Fura hogy egy milliárdos országban egy csekély számú bíroi testület dönt egy ilyen fontos politikai kérdésben. Ez a demokrácia....ott.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!