Váratlan fordulat: Biden jóváhagyta egy déli határkerítés építését

2023. október 05. 21:42

Ugyanakkor szerinte a fal nem működhet.

2023. október 05. 21:42
USA - Mexikó határkerítés

Egy 32 kilométeres kerítésszakasz építését hagyta jóvá Joe Biden, amerikai elnök a mexikói határszakaszon – adta hírül a BBC. A hírek szerint mintegy 20 mérföldet (32 km) építenek a kerítésből a Mexikóval határos Starr megyében, ahol a tisztviselők szerint rengeteg az illegális határátlépő. A portál rámutat, hogy a határfal építése Donald Trumpra volt jellemző, amelyet a demokraták hevesen elleneztek.

Emlékeztetnek, hogy Joe Biden például 2020-ban 

megígérte, hogy megválasztása esetén nem fog egy méternyi falat sem építeni.

 

Kormánya nem sokkal hivatalba lépése után kiáltványt fogadott el, amely szerint a déli határon átívelő fal építése „nem komoly politikai megoldás”. Csütörtökön azonban Biden mégis azt mondta, hogy „nem tudja leállítani” a határfal építését, mert a finanszírozás már megtörtént. Arra a kérdésre, hogy szerinte működhet-e a fal, egyszerűen azt válaszolta: „nem”.

Nyitókép: Paul Ratje / Agence France-Presse / AFP

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. október 06. 08:12
Már mindenkit beengedett,most kell a kerítés hogy ne tudjanak visszamenni.......vén hülye
Chekke-Faint
2023. október 06. 07:28
Igen de a mi kerítésünk az emberiség elleni bűn.
ügyvéd
2023. október 06. 06:31
Demens bácsit legyűrte a valóság!
Majdmegmondom
2023. október 06. 06:00
És most komolyan: Tudta, hogy mire válaszol? Egyáltalán valóban képes volt válaszolni? Bidenből már egy önálló pisilést sem nézek ki! A fal meg persze, hogy nem segítség, ha közben kutyát-macskát beengednek. De legalább lesz újabb ötlet a HBO Maxnak, hogy újabb republikánus ellenes sorozatokat készítsen (mint a Roswell)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!