Franciaországban kapták el a hírhedt román szektavezért

2023. november 29. 08:08

Huszonhat fogvatartott nőt szabadítottak ki a hatóságok Gregorian Bivolaru otthonából.

2023. november 29. 08:08
null

A francia hatóságok kedden letartóztatták Gregorian Bivolarut és további negyven személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy kapcsolatban állnak egy nemzetközi szektával – írta meg a apnews

A szekta a jógagyakorlás látszata mögé rejtve követett el nőkkel szembeni súlyos visszaéléseket. Az ügyészségi források szerint a szektát a 71 éves Gregorian Bivolaru vezette. 

Huszonhat nőt menekítettek ki az otthonából,

akiket „siralmas higiéniai körülmények között” és akaratuk ellenére tartottak fogva a „guru” házában. 

A további szektatagokat Párizs környékén és Dél-Franciaországban vették őrizetbe, a műveletben összesen 175 rendőr vett részt. A lap értesülései szerint szektában a tantra jógát művelték, és a „tanítások” valódi célja az volt, hogy az áldozatokat a szexuális kapcsolatok fenntartások nélküli elfogadására „neveljék”.

A szekta ellen három nő tett feljelentést a francia hatóságoknál, állítva, hogy egy terembe zárták őket és bizonyos szexuális aktusokra kényszerítették őket.

Gregorian Bivolaru 1990-ben Romániában hozta létre a Movement for Spiritual Integration in Absolute (MISA) nevű jógaiskolát, amely mára Altman néven egy egész nemzetközi hálózatot hozott létre és működtetett. A párizsi ügyészség még júliusban indított vizsgálatot a szekta ellen, olyan vádakkal, mint emberrablás, nemi erőszak és emberkereskedelem.

A nyomozást egy francia emberi jogi civil szervezet feljelentése indította el, amelyet 12 volt MISA-tag vallomása követett. Bivolaru 2004-ben hagyta el Romániát, miután bűnvádi eljárás indult ellene. Végül Svédországban tartóztatták le, majd menedékjogot kért és kapott is Franciaországtól. Később, 2016-ban Franciaországban letartóztatták és kiadták Romániának, ahol letöltendő hat éves börtönbüntetésre ítélték kiskorúval létesített szexuális kapcsolat miatt. 2017 szeptemberében feltételesen szabadlábra helyezték, majd hamarosan európai elfogatóparancsot adtak ki ellene 2006 és 2013 közötti bűncselekmények miatt.

2020-ban a kolozsvári törvényszék felmentette a 2007-ben indított perben, mivel az emberkereskedelem vádja és egyéb vádpontok is elévültek.

Nyitókép: STRINGER / AFP

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ninini
2023. december 11. 16:57
Milyen meglepő, hogy a franciák menedékjogot adtak egy szexuális ragadozónak. Ja, nem.
altercat1
2023. november 29. 10:22
A Szamos-parti drakula... Nagyon ráérő, semmittevők lehettek azok a nők, akiknek ez kellet...
Menhetten
2023. november 29. 09:37
- A hinduk 3700 éve várnak Kalkira. - A buddhisták 2600 éve várnak Maitreyára. - A zsidók 2500 éve várnak a Messiásra. - A keresztények 2000 éve várnak Jézusra. - A Sunnah 1400 éve vár Issa prófétára. - A muszlimok 1300 éve várnak egy messiásra a Mohamed családjából. - A síiták 1080 éve várnak a Mahdira. - A drussiak 1000 éve várnak Hamza ibn Alira. A legtöbb vallás elfogadja a "megváltó" gondolatát, és azt mondja, hogy a világ tele lesz gonosszal, amíg az a megváltó el nem jön, és megtölti jósággal és igazsággal. Talán az a problémánk ezen a bolygón, hogy az emberek másra várnak, hogy megoldja a problémáikat, ahelyett, hogy maguk csinálnák! A hatalom igazi trükkje, mindig várni valamire, ők viszont a jelenben élnek, rabolnak, csalnak..
nyugalom
2023. november 29. 09:28
Jurova?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!