Színészek és közszereplők éhségsztrájkolnak a Fehér Háznál, teljes körű tűzszünetet szeretnének Gázában

2023. november 27. 20:50

Vannak, akik öt napig nem esznek.

2023. november 27. 20:50
null

Amerikai képviselők, színészek és közéleti szereplők kezdtek éhségsztrájkba hétfőn a Fehér Ház előtt. Azt szeretnék elérni Joe Bidennél, hogy hozzon tető alá teljes körű tűzszünetet a Gázai övezetben, írja a Time nyomán a Magyar Nemzet.

Madinah Wilson-Anton delaweri demokrata képviselő szerint az éhségsztrájk „felhívja a figyelmet arra, hogy az Egyesült Államok kormánya, elnökünk és kongresszusi vezetőink finanszírozzák az éheztetés politikáját” – utalt a gázai civilekre.

„Az amerikai adófizetők pénzét küldjük a gázai közösségek bombázására, és azt hiszem az elnökünk nem használja ki elegendő mértékben befolyását annak érdekében, hogy tartós tűzszünetet érjen el” – fogalmazott. „Látjuk ennek a hatását, nincs ott étel és víz sem” – tette hozzá.

Az éhségsztrájk résztvevői – akik közül hatan döntöttek úgy, hogy öt napig nem esznek, a többiek kevesebb mint öt napig böjtölnek – szerint az Egyesült Államoknak el kellene gondolkodnia Izraelnek nyújtott rendíthetetlen támogatásán. 

Nyitókép: Twitter, képernyőmentés

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. november 28. 12:34
A civil fusson. Egyiptomba, Arábiába, Kuvaitba,Katarba...
survivor
2023. november 28. 12:32
Izrael egyetlen útja a Radír Művelet.
survivor
2023. november 28. 12:31
Legalább lefogynak....
petya-806
2023. november 28. 10:42
Ha jól emlékszem, 2000 környékén a sajóládi cigányok tartottak éhségsztrájkot, ami egy napig tartott. Ja, és előző nap pont disznótor volt náluk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!