Adócsalás miatt is vádat emeltek Joe Biden fia ellen – hosszú évekre börtönbe kerülhet

2023. december 08. 07:20

A Hunter Biden elleni eljárás könnyen muníciót adhat a republikánusoknak az elnökválasztási kampányban.

2023. december 08. 07:20
null

A Hunter Biden elleni adócsalással kapcsolatos vádak könnyen kiegyenlíthetik az elnökválasztási esélyeket, ugyanis amellett, hogy kézenfekvő támadási felületet biztosít az elnök ellen, még a Trump-körüli botrányokat is könnyen elhomályosíthatja. Joe Biden fiának problémáit jó eséllyel fel fogják használni a republikánusok a kampány során – írta meg a BBC.

 A szövetségi ügyészség másodszor emel vádat Hunter Biden ellen, ezúttal azon vád alapján, hogy 2016 és 2019 között legalább 1,4 millió dollárt nem fizetett be adóként.

A kilenc vádpont között szerepel adóbevallás és adófizetés elmulasztása, hamis adóbevallás, valamint az adómegállapítás elkerülése is, mindezt három bűncselekmény és hat vétség keretében. 

Ha Hunter Bident elítélik ebben az ügyben, akár 17 év börtönbüntetést is kaphat.

Az idén szeptemberben Delaware államban először tiltott fegyverbirtoklás miatt vádat emeltek Hunter Biden ellen. Joe Biden elnök 53 éves fia abban az ügyben ártatlannak vallotta magát. A 2018-ban kezdődött adó-bűncselekmények gyanújával kapcsolatos nyomozás azóta a tiltott fegyverbirtoklás ügyével is kiegészült.

Júniusban Hunter Biden vádalkut javasolt a bíróság előtt, ahol bűnösnek vallotta magát két kisebb súlyú adóbűncselekmény vádjában. A vádalku lehetőséget teremtett volna a börtönbüntetés elkerülésére, és a tiltott fegyverbirtoklási ügyében sem kellett volna bíróság elé állnia. Azonban a bíró júliusban váratlanul elutasította a vádalkut, ezt követően került sor a vádemelésre Delaware államban tiltott fegyverbirtoklás vádjával. 

Az eljárás további szakaszainak fontos szerepe lehet majd jövő évi elnökválasztási kampányban.

***

Nyitókép: Teresa Kroeger / Getty Images for World Food Program USA

 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci-9-9
2023. december 17. 07:54
Persze a drága apuka semmit nem tudott fiacskája ügyeiről.... Na, most majd hordhatja a bablevest a kölöknek, legalább lesz mivel foglalkoznia a választások után.
2023. december 09. 18:29 Szerkesztve
Ugye nem megy böribe! Oanrendes szófogadó gyerek! Léccilécci!
KBA98
2023. december 08. 12:47
Mindkettőnek minimum 200 év büntetés jár!
Agricola
2023. december 08. 10:40
Erősek az ügyvédei, addig jogászkodnak, amíg majd kimosdatják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!