Csak minimális büntetést kaptak azok a fiatalok, akik részt vettek a francia tanár lefejezésében

2023. december 09. 17:18

Ötből négyen megúszták felfüggesztett börtönbüntetéssel.

2023. december 09. 17:18
-

A 2020. október 16-án a nyílt utcán lefejezett Samuel Paty franciaországi történelemtanár ügyében hat kiskorút ítéltek el, írja a Magyar Nemzet. Egy, akkor 13 éves muszlim lányt hamis vádért 18 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A lány hamisan terjesztette, hogy Paty megkérte a muszlim diákokat, hogy igazolják magukat és hagyják el az osztálytermet. Ezt elmondása szerint – amiről ő maga vallotta be, hogy hazugság – a tanár azelőtt tette, hogy 

a francia szólásszabadságról szóló törvények megvitatásához vizualizációs eszközként Mohamed prófétát ábrázoló karikatúrákat is használt az órán.

Öt másik, 14 és 15 év közötti fiatalt pedig erőszakos bűncselekményre irányuló szándékos összeesküvésben találtak bűnösnek. Közülük négyen szintén felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, mivel ők segítettek a merényletet elkövető Abdoullakh Anzorovnak beazonosítani Patyt. Az ötödik személyt, aki ezt konkrétan meg is tette, hat hónap börtönbüntetésre ítélték, amelyet elektronikus megfigyelés mellett tölthet le. A csecsen elkövetőt még akkor lelőtték a rendőrök.

Nyitóképünk archív: Virágcsokrok az iskolánál, ahol megölték Samuel Paty történelemtanárt a Párizs közelében fekvő Conflans Saint-Honorine-ben 2020. október 20-án, a tanár emlékére szervezett virrasztás kezdete előtt. MTI/EPA/Julien De Rosa
 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2023. december 10. 00:14
Persze mert a bíró valószínűleg vagy meg lett fenyegetve vagy ő-is hamasz szimpatizáns
Spiritmonger
2023. december 09. 23:38
A korrekt ítélet az lett volna, ha némi disznóvérrel összekenik őket, majd úgy kerülnek börtönbe, hogy kénytelenek disznót enni. Fejlesztené a világnézetüket és intő példa lenne a többi abroszfejűnek.
pethoz-2
2023. december 09. 22:12
Jól értettem? Azert kellett meghalnia mert a szólasszabadsaggal kapcsolatos órajan Mohamed karikatúrával szemléltette magat a szólásszabadságot? Ha nem kapnak az elkövetők méltó bűntetést, akkor legközelebb anatomia óran azert ölik majd meg a tanart, mert a csontvázon nem lesz ruha!
röviden
2023. december 09. 22:03
Szuicid társadalom, ami ezt tűri.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!