Pattanásig feszült a helyzet a Vörös-tengeren – a húszik újra megtámadtak egy brit olajszállító tartályhajót az Ádeni-öbölben

2024. január 26. 22:27

Sajtóértesülések szerint rakétatalálat érte a Marlin Luanda brit olajszállító tartályhajót.

2024. január 26. 22:27
Protest In Yemen Against U.S., U.K. Airstrikes And In Solidarity With Palestinians

A Jerusalem Post értesülése szerint az Egyesült Királyság Tengeri Kereskedelmi Műveleteinek (UKMTO) ügynöksége jelentést kapott arról, hogy találat érta a Marlin Luanda brit olajszállító tartályhajót a jemeni Áden közelében, és tűz ütött ki a fedélzetén.

Egy hajót eltaláltak és jelenleg lángokban áll

– állt a jelentésben.

Később megerősítették, hogy egy rakétatalálat okozta a tüzet. A legénységet sikerült időben kimenekíteni. A húszi katonai szóvivő is megerősítette, hogy a haditengerészeti erők műveletet hajtottak végre „a Marlin Luanda brit olajszállító tartályhajó” ellen az Ádeni-öbölben, ami tüzet okozott.

Az olajszállító tartályhajó állítólag kigyulladt, és egy olajfolt veszélyeztetheti a régió ökológiai stabilitását

– erősítette meg a hírt a Visergrád 24.

Sajtóértesülések szerint a brit-amerikai erők megtorlásként azonnal légicsapást indítottak a térségben lévő húszik ellen.

A jemeni húszik hónapok óta, gyakorlatilag folyamatosan támadják a Vörös-tenger térségében lévő nyugati kereskedelmi hajókra, tiltakozásul Izrael gázai katonai műveletei ellen.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Mohammed Hamoud/Getty Images

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lajajakab11
2024. január 29. 15:13
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA ezüstgolyóval! Körönként prémium VODKA " KREMLIN Special Metanol " grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
2024. január 29. 09:51 Szerkesztve
Mi a francot szaroznak mar?! Mar reg vissza kellett volna loni oket az oskorba. Impotensek ezek is.
zsolt196969
2024. január 27. 16:08
Lajajakad én az vagyok és te? Egy kis DK pöcs vagy
lajajakab11
2024. január 27. 09:54
moszkovitáknak INGYEN OROSZ RULETT TRIPLA golyóval! Körönként metiles VODKA " KREMLIN Special Stalinskaya" grátisz! ínyenceknek polóniumos KAVIÁR extra! Haladóknak noviCSOKI ! csak a félkegyelműek írjanak vissza ide!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!