Soros-bérencek küldetéstudata

2024. január 31. 07:51

Ismét ott vagyunk, ahonnét elindultunk: a totalitárius idők előestéjén.

2024. január 31. 07:51
Michael Roth, Staatsminister für Europa im Auswärtigen Amt, Milliardär George Soros
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Nemzet

„A Soros-bérencek megingathatatlan küldetéstudatát ismerve egészen biztosan más céllal hozták létre, mégis nagyon hasznos olvasmány lett a Helsinki Bizottság Eltékozolt lehetőségek – Befagyasztott uniós források Magyarországnak című látványos infografikája, mely részletesen és közérthetően magyarázza meg a gyarmati népeknek, hogy miért tartják vissza és vennék el véglegesen a nekünk a tagállami alku révén járó, az uniós büdzsébe foglalt kohéziós és Covid-helyreállítási, tehát a fejlesztési pénzek nagy részét, 21,8 milliárd eurót, azaz több mint 8300 milliárd forintot. 

A célközönségnek nyilván az interaktív kiadványon felbőszülve kellene elzavarnia az Orbán-kormányt. Igaz, a kormány ezúttal sem fog megbukni, ugyanakkor a Soros-lerakat tökéletes képet ad nekünk arról, hogy mivé is vált a brüsszeli szörnyeteg.

Az új, kifordított fajvédők, azaz a színes társadalom utópiájának le- és elkötelezett aktorai ugyanis egy új jogi eszköz bevetésével kényszerítenék térdre Magyarországot, s félemlítenek meg mindenkit, akik nemzeti érdekek mentén politizálnának az EU-ban. Ezt pedzegette címlapján a brüsszeli szócsőként viselkedő brit lap, a The Financial Times is, azt üzenve, hogy padlóra küldik a magyar gazdaságot, ha Orbán Viktor nem támogatja változatlan formában az Ukrajnának küldendő ötvenmilliárd eurós támogatási csomagot.

Természetesen szerintük ugyanez vár ránk, ha beakasztunk a nemrég rendeletekbe foglalt kötelező migránselosztási kvótának vagy a gyerekekre is kiterjesztendő LMBTQ-propagandának, netán tovább kötjük az ebet a karóhoz a fegyvernyugvás érdekében.

S ezt a magatartást és fenyegetést értékelte Varga Judit, az Országgyűlés európai ügyek bizottságának elnöke is, igen frappánsan, a közelgő uniós miniszterelnöki csúcs témáira is utalva: »Úgy tűnik, már hetes cikkelyes szappanopera meg Sargentini sem kell a brüsszeli liberálisoknak, hogy előjöjjön belőlük a birodalmi diktatúra hangja. Már csak odaszólnak, mint a kocsmában, hogy fogjuk be, különben baj lesz! Nem fogjuk be!«

A Helsinki Bizottság kis internetes brosúrája prímán bemutatja, hogyan is működik ez az eszement zsarolás a gyakorlatban. Az uniós forrás átutalásának vannak »vertikális feljogosító feltételei« és »horizontális feljogosító feltételei«. Előbbi egy-egy támogatott szakterület, például a vasútfejlesztés vagy az oktatás digitalizálása támogatásának szakmai feltételrendszere, míg az utóbbi az egészre ráhúzott Mein Kampf vagy Lenin-összes, azaz az ideológiai pallos, ami alapján akkor is visszatarthatják egy-egy fejezet támogatását, ha az adott ország minden szakmai feltételt teljesített.

Ez lett végül a sokat emlegetett brüsszeli atombomba, az igazi újdonság.

Kezdő totalitarizmuskutatóknak írom (miért is ne, ha van maffiaállam-kutató), hogy a horizontális feltételeknél a saría vagy a játszótéri van sapka, nincs sapka elv is egy sokkal kiszámíthatóbb és jogállamibb eljárás. Horizontális feltétel ugyanis minden, ami az Európai Unió alapjogi chartájában benne van, mint a Helsinki Bizottság (és hogy, hogy nem, szinte párhuzamosan az Európai Bizottság honlapja is figyelmezteti a magyarokat), amíg mi gyermekvédelmi törvénnyel meg határkerítéssel teszünk keresztbe a chartának, addig nem lesz itt digitális tábla a szabolcsi kisiskolásoknak és gyorsvasút Pécsre.

Mint kiderül, a cél itt is a »horizontális elszámoltathatóság« rendszerének kialakítása.

Ijesztő sorok ezek egy egyre félelmetesebb világban. Hogyan veszi bárki is a bátorságot a kialkudott, demokratikus világunk felszámolására, a nemzetállamok jelentette valódi fékek és ellensúlyok kiiktatására, a szerzett jogainkat védő, patrióta politikusaink megzsarolására?

Lehet, hogy elcsépelt, lehet, hogy túlzás, de ismét ott vagyunk, ahonnét elindultunk: a totalitárius idők előestéjén.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Velkovics Vilmos

Facebook

Idézőjel

Egyébként ők (TI) készítették elő a Lánchíd hídpénz-botrányba fulladt felújítását.

Nyitókép: Popow/ullstein bild via Getty Images

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2024. február 22. 12:47
A Fuggerék szarosgyurija még él, mivel időnként nagyon büdös levegőt hozz a szél nyugatról, vagy tán a szarossanyi nem mosdik?
kerek-a-perec
2024. január 31. 20:52 Szerkesztve
Huth Gergely figyelmébe! Úgy tűnik, hogy Magyarország megrekedt a középkori gondolkodásmódban ! Ha a csúti Magyarországa nem hajlandó beadni a derekát, hogy egy liberális, demokratikus, erős közösségekre épített EU-család őszinte családtagja legyen, keblére ölelve az EU alapelveit és őszinte együttműködésével részt venni az ottani közös munkában, a közös problémák leküzdése érdekében – akkor a „BAL SORS AKIT RÉGEN TÉP” hazánk, szépen folytatni fogja menetelését a jól kitaposott útján az egyik katasztrófából a másikba. Magyarország helyreállítási és rugalmassági terve 10,4 milliárd eurót tesz ki, amelyből idáig mindössze 920 millió euró szabadult fel. Külön 11,5 milliárd eurónyi kohéziós alap van az országban a mélyhűtőben a KÖZBESZERZÉSEKKEL, az ÖSSZEFÉRHETETLENSÉGGEL, a TUDOMÁNYOS SZABADSÁGGAL és az LMBTQ+ jogokkal kapcsolatos aggályok széles skálája miatt.
Barna Kutya
2024. január 31. 17:08
"Ismét ott vagyunk, ahonnét elindultunk: a totalitárius idők előestéjén." A magyar kormány pedig ugyan úgy politizál mint az elődje a'30-as években. Vajon az eredmény is ugyan az lesz?
billysparks
2024. január 31. 16:15 Szerkesztve
Mekkora tévedésben van Huth. Előestéjén.... bazmeg, benne vagyunk a Nyugat-Szovjetunióban és éppen átéljük a XXI.sz.-i 56-ot. Most jön majd kb.15 év konszolidált kushadás, ami azt jelenti, hogy veszünk fel hitelt az ukránoknak, lesz buzi bőven az óvodákban, besunnyognak a migráncsok, de legalább még 15 évig Orbán lesz a góré, mert a keményvonalasok békén hagyják, ha meg tudja rendszabályozni a magyarokat. Azért valahol van valami igaza a neomarxista patkányoknak, amikor párhuzamot vonnak Kádár és Orbán között. ( Ugyanígy analóg a Gyurcsány-Rákosi párhuzam is.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!