Útban vannak

2024. január 25. 08:59

Nincs könnyű helyzetben a magánpénz-birodalom, az eltökélt gazdák mögött tíz- és tízmilliók állnak.

2024. január 25. 08:59
Pilhál György
Pilhál György
Magyar Nemzet

„A traktorok lepte európai nagyvárosok fényesen igazolják, a kontinens torkig van a multikból. A mindennapjaiban leginkább érintett gazdatársadalom dacol a kiszolgáltatottságára alapozó liberális önkénnyel. (Ahogyan Gajdics Ottó is sugallta minapi publicisztikájában: Európa nem kér a felkínált laboratóriumi műhúsból, a grillezett sáskás lisztkukacpüréből…) A multik azonban kíméletlenül nyomulnak. A most éppen klímavédőt és környezetbarátot alakító döntéshozóknak útjukban van – most a szó legszorosabb értelmében is – az öntudatos gazda, aki nem vevő az elmeháborodott, hagymázas ideológiákra. Nincs könnyű helyzetben a magánpénz-birodalom, az eltökélt gazdák mögött tíz- és tízmilliók állnak.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: CARSTEN KOALL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nasi12
2024. január 26. 09:10
A józan paraszti ész. Az internetböl nem folyik tej. Az ukrán amerikai combo európa mezögazdaságára történö hatását a majdan óta mondom. Most csak bekövetkezni látszik.
zsiráf
2024. január 25. 17:04
Sajnos a mezőgazdaság védelmének egyetlen útja, ha kilépünk ebből a kolhozból, mely most nem gyapot és magyar narancs termelését írja elő, hanem a semmiét. Helyette az amerikai műárut kell fogyasztani. Az ember már nem szempont, csak a fogyasztó.
Pelso j.
2024. január 25. 15:53
Ugyan miféle ideológiák, gyurika? Kizárólag pénzről van szó, azért vannak a demonstrációk. Itthon is tüntetnének a gazdák, ha az állami támogatásokkal nem lenne befogva a szájuk. (az államháztartás helyzetét nézve, hitelből, ugyebár.)
laurahann
2024. január 25. 15:26 Szerkesztve
”az eltökélt gazdák mögött tíz- és tízmilliók állnak.” Ahh, dehogy! Akkor Ön nem látta az AfD elleni protesteket? Nagyvárosonként 7-10 ezren voltak kint. Hát, azt mondják, óriási tömegek... Na ja, abból a több, mint 80 millióból... Még hülyének is néznek... Minden nyomorult TV csatorna, reggeltől estig ezt nyomta. A gazdatüntetésről reggel szóltak vmit, aztán total Kuss volt róla. A független téfau, nagyon demokratikuséknál, szólásszabadsag meg vélemény meg médija-szabadság. Biztos van még pár féle, nem jut eszembe. Potsdamban minden egyes embernek, aki hajlandó kimenni az AfD ellen, 60 ojró üti a markát. Krumplizzatok liberálköcsögök!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!