Biden a transzneműek láthatóságának napjává nyilvánította az idei húsvétot

2024. március 30. 22:25

Az elnök döntését felháborodással fogadták a konzervatív körökben.

2024. március 30. 22:25
President Biden Hosts President Duda and Prime Minister Tusk

Nyitókép: Tom Brenner/Bloomberg via Getty Images

Joe Biden március 31-ét, amely történetesen az idei húsvét napja, a transzneműek láthatóságának napjává nyilvánította. Ez hatalmas dühöt váltott ki a konzervatívok körében a közösségi médiában  – számolt be az MSN.

A Transznemű Láthatóság Nemzetközi Napját 2009. március 31-én hozták létre, és több mint egy évtizede mindig március 31-én ünneplik. A nap célja nemcsak a transznemű emberek tisztelete, hanem a figyelem felhívása arra a diszkriminációra is, amellyel továbbra is szembesülnek.A húsvét általában minden évben március 22. és április 25. közé esik.

 Az ünnepet a tavaszi napéjegyenlőségkor vagy azt követő holdtölte utáni első vasárnapon tartják. 

Pénteken a Fehér Ház közleményt adott ki, amelyben 2024. március 31-ét a transzneműek láthatóságának napjává nyilvánították. Ez a bejelentés csak formalitás, mivel ennek az éves eseménynek a dátumát már kitűzték.

A közleményben Biden ezt írta: „Ma üzenetet küldünk minden transznemű amerikainak: Önöket is szeretik, meghallgatják, megértik. Te is hozzánk tartozol. Te is egy szelet vagy Amerikából, és az egész kormányom és én a hátad mögött állunk. Donald Trump volt elnök sajtótitkára, Karoline Leavitt"borzasztónak és sértőnek nevezte, hogy Biden. szombati közleményében hivatalosan a húsvétvasárnapot nyilvánította 

a transzneműek láthatóságának napjává.

 Leavitt szerint az elnök bejelentése tökéletes példája annak, hogy kormánya „évek óta támadja a keresztény hitet”.

„Felszólítjuk Joe Biden kudarcot vallott kampányát és a Fehér Házat, hogy kérjen bocsánatot katolikusok és keresztények millióitól Amerika szerte, akik úgy vélik, hogy a holnap csak egy ünnepről szól – Jézus Krisztus feltámadásáról” – tette hozzá.

Biden bejelentésére reagálva Charlie Kirk, a Turning Point USA konzervatív csoport alapítója és vezérigazgatója azt írta az X-en: „Joe Biden húsvét vasárnapot tette a „transznemű láthatóság napjává”. Benny Johnson konzervatív politikai kommentátor azt írta: „Joe Biden húsvét vasárnapját a transzneműek láthatóságának napjává nyilvánította. 

Micsoda pofon ez minden kereszténynek Amerikában...”

Sok republikánus háborodott föl a döntésen

„Amerikát őrültek térítették el” – írta Abe Hamadeh, a Trump által támogatott republikánus kongresszusi jelölt Arizonában. Sara Gonzales, aki a Blaze Media konzervatív csatorna műsorvezetője, azt írta az X-nek: „Mint mondtam, ez már nem bal kontra jobb. Ez a jó és a gonosz harca. Soha nem volt még ennyire világos”.

A Newsweek e-mailben kereste meg a Fehér Házat, hogy kommentálja a történteket.

Biden, aki katolikus, hivatali ideje alatt kiállt az LMBTQ+ jogokért, amivel a Transznemű Láthatóság Napja bejelentésekor is dicsekedett. „Büszke vagyok arra, hogy transznemű vezetőket neveztem ki a kormányomba, és hogy véget vetettem annak tilalmának, hogy transznemű amerikaiak nyíltan szolgáljanak a hadseregünkben” – írta az elnök. Hozzátette: „Büszke vagyok arra, hogy történelmi rendeleteket írtam alá, amelyek megerősítik a polgári jogok védelmét a lakhatás, a foglalkoztatás, az egészségügy, az oktatás, az igazságszolgáltatási rendszer és egyéb területeken. Büszke vagyok arra, hogy aláírtam a házasság tiszteletben tartásáról szóló törvényt, amely biztosítja, hogy minden amerikai feleségül vehesse azt, akit szeret.”

Elismerte azonban, hogy még sok a tennivaló, és felszólította a kongresszust, hogy

 fogadja el az egyenlőségi törvényt, amely kodifikálná a polgári jogok védelmét minden LMBTQI+ amerikai számára.

Biden elítélte a szélsőségesek által javasolt transzellenes ifjúsági törvényeket, valamint a transznemű emberek zaklatását és diszkriminációját. „Nem meglepő, hogy a zaklatás és diszkrimináció, amellyel a transznemű amerikaiak szembesülnek, súlyosbítja nemzetünk mentális egészségügyi válságát, ami arra késztette a transznemű fiatalok felét az elmúlt években, hogy öngyilkosságot fontolgasson” – írta Biden pénteken.

***

 

 

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:52
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­ö­­g­­­ö­­­s­­ ­l­á­­­n­y­o­­k­ ­v­­á­­­r­­n­­­a­­­k­ ­­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
Aerion
2024. április 01. 13:07
Nem létezik transzneműség. Erre legfeljebb csak úgy kerülhet sor, ha lementik egyszámítógépre egy x nemű valaki teljes tudatát, nem 99,99999999999 százalékot, hanem 100,0 százalékot, és EZT beletáplálják egy teljesen üres, vagyis nem 99,999999999 százalékban üres, hanem 100,0 százalékban üres Y nemű testben létező agyba. Ez a valódi transzneműség. Kurva egyszerű megcsinálni Rajta! : )
Aerion
2024. március 31. 20:15
Nagy hiba lenne az Amerikai Egyesült Államokat EZEKKEL a degenerált veszett állatokkal azonosítani. Messze nem EZEK alkotják az Egyesült Államokat. Ez egy tolvaj, csaló, hazug, alja banda. Bűnöző nemzetközi terroristák, tömeggyilkosok, elmebetegek, az emberiség ellenségei. Ez a moslék. Nem amerikaiak. NEM e m b e r e k.
Aerion
2024. március 31. 20:11
Nem létezik transzneműség, transznemi identitás létezik. A különbség a kettő között az, hogy nem lehet egy hímneműből nőneműt, és egy nőneműből hímneműt o p e r á l n i , de az lehetséges, hogy egy hímnemű úgy érzi, hogy ő nőnemű, és egy nűnemű érezheti úgy, hogy ő hímnemű. De ennek semmi köze a nemiséghez. Annál több az elméhez. Az ilyen é r z e t ugyanis elmebetegség, pszichiátriai probléma. Százezer emberből egynél biztosan előfordul. Tízezer emberből egynél lehetséges. És most nézzük ezt ideológi8ai szemmel. Miféle eszmeiség az, ami hazug állításra épül, mely szerint nőből lehet férfi és fordítva, miközben ez egy marginális elmebetegség mindezt úgy gyakorolva, hogy az elmebetegek érdekében 9999 ember életét lehetséges, 999 999 ember életét biztosan befolyásolja. Mert egy, azaz egy darab elmebeteg látszatgyógyulása érdekében a nem elmebeteg emberek életét rendezi át, véglegesen. Ha létezik olyan, hogy emberiségellenes eszme, EZ biztosan az.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!