Gondban a BYD-tulajdonosok – az angol biztosítók nem hajlandók szerződést kötni velük

2024. március 14. 15:26

Mindezt azzal indokolják, hogy az autóknak egyelőre nincs megfelelően kiépített háttere.

2024. március 14. 15:26

Nyitókép: TAKASHI ITODA / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

Jelenleg elkerülhetetlennek tűnik, hogy a kínai autók lassan beáramoljanak Európába, ám ez sok helyen gondot okoz.

A Totalcar arról számolt be, hogy nemrég Angliában kerültek nehéz helyzetbe a vásárlók amiatt, hogy a biztosítók nem igazán akarnak szerződést kötni a kínai autóikra. 

Mint kiderült, ennek legfőbb oka, hogy ezeknek 

az autóknak egyelőre nincs megfelelően kiépített háttere. 

Sem szervizhálózat, sem szakemberek, sem szaktudás nem áll rendelkezésre a megfelelő mértékben, ami a biztosítók szerint már kisebb sérülések esetén is akár gazdasági totálkárt eredményezhet – sorolták.

A kínai gyártók nincsenek tisztában a helyi javítási módszertannal sem

Hozzátették, az alkatrészek elérhetősége is „sivár”, sőt, még a javítási procedúrák sem tisztázottak, így a független műhelyeknek sincs egyszerű dolga.

A helyi biztosítók azt is megjegyezték, hogy szerintük a kínai gyártók nincsenek tisztában az itt alkalmazott javítási módszertannal, és amíg ez a probléma fennáll, addig nem szívesen biztosítanak ilyen autókat.

A lap példaként a BYD Seal, a GWM Ora 03 (korábbi nevén Funky Cat) és néhány MG modellt említett, melyeknek a tulajdonosai egyelőre nehézkesen jutnak biztosítóhoz.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hajnóczi Kristóf
2024. március 15. 08:58
Most ugorjunk vissza az időben pár évet és helyettesítsük be a bildjordrímet a teszlával.
Janika50
2024. március 14. 21:26
A "szabad piac" kierőszakolói a globuson a brittek, amcsik. A nagyvilág vámrendszere britt, adó, biztositás, egyéb kötelező pénzszivattyúk amcsi rendszer alapján működnek. Igy szabványositották. Most nálluk modosol a piac, máris jönnek a szokásos betertások fékek, ellensúlyok. Apropo, hogy elkopott ez is az utóbbi időben. Néhány éve magára valamit adó liberális minimum minden második mondatba megemlitette. Ezek ők. Az Atlanti óceán két végén. A világ kifosztói, elpusztitói.
jooeee
2024. március 14. 20:11
Az az angol biztosítók szegénysége, nem is lesz ügyfelük új csak minimális ebben a szegmensben.
Tuners
2024. március 14. 19:51
Valaki mindig köt mindenre, mivel ha van olyan amire senki nem akar kötni, az piaci rés, amire valamelyik cég rá fog mozdulni. Piac beszabályozza önmagát. Legfeljebb drágább lesz, de lesz biztosítás, kizártnak tartom hogy ne legyen, egyik hajómmal vagyok így, egy cég van amelyik köt rá, de az stabilan többinek mind survey kéne rá, aztán erre rámozdult egy cég (japán 😄) persze adunk: több ügyfél.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!