Letartóztattak kettő, 30 éve szökésben lévő szélsőbaloldali terroristát Németországban

2024. március 03. 12:35

Pénzszállítók kirablásából és szupermarketek fosztogatásából finanszírozták menekülő életüket.

2024. március 03. 12:35

A német rendőrség vasárnap Berlinben letartóztatott két férfit a több mint 30 éve szökésben lévő szélsőbaloldali Vörös Hadsereg Frakció (RAF) banda két tagja után folytatott hajtóvadászat során – írta meg a France24. Egyelőre nem tisztázott a két terrorista személye, de lapértesülések szerint Ernst-Volker Staubról és Burkhard Garwegről lehet szó.

A két férfi keresése az elmúlt napokban fokozódott, miután hétfőn letartóztatták Daniela Klette-et, a banda régóta keresett triójának harmadik tagját, 

aki az 1970-es és 1980-as években több, Németországot traumatizáló robbantásos merényletet, emberrablást és gyilkosságot követett el.

Mivel a RAF 1998-ban feloszlatta magát, Klette és a két szökevény a feltételezések szerint pénzszállítók kirablásából és szupermarketek fosztogatásából finanszírozta menekülő életét.

Klette-t, aki az egyetlen „veszélyesnek” minősített nő az Europol körözési listáján, hétfőn tartóztatták le Berlinben gyilkossági kísérlet és 1999 és 2016 között elkövetett különböző súlyos rablások gyanújával. 

Nyitókép: John MACDOUGALL / AFP

 

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 05:08
🍓 ️ ­­­I­g­a­­­z­­i n­­­i­m­­­f­­­o­m­­­á­­­n­i­­á­­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Kerezs
2024. március 04. 17:36
Megöregedtek, elfáradtak, legális életet akarnak az unokákkal, és azt az ígéretet kapták, hogy az " ez már régen történt"-re való hivatkozással megússzák egy kis ejnye-bejnyével. Szélsőbaloldali terroristának lenni Németországban nem bűn. A bankrablások elévülnek, a gyilkossági kísérlet áldozatáról pedig bebizonyítják, hogy valójában szélsőjobbos volt.
ProletarFC
2024. március 04. 17:28
"Ha felismertük, hogy a kapitalizmus emberzabáló szörny, akkor nekünk, akik ennek a szörnynek a fejében élünk, kötelességünk, hogy mindenekelőtt tönkretegyük az idegközpontjait, és nem szabad arra várnunk, hogy azok törjék ki a fogait, akiket éppen zabál." /Horst Mahler RAF/
catalina11
2024. március 04. 11:11
Letartóztattak kettő, 30 éve szökésben lévő szélsőbaloldali terroristát Németországban" 30 éve...gyors akció volt...de már másnap vezetőszáron fogják a bíró elé vezetni azokat a rendőröket, akik letartóztatták a terroristákat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!