Fogta magát a texasi képviselő, elutazott Magyarországra, majd keményen beszólt Bidenéknek: A nagyanyjukat is eladnák Ukrajna finanszírozásért!

2024. április 27. 06:39

Keith Self texasi republikánus képviselő élesen bírálta a Biden-kormányzat Ukrajna politikáját.

2024. április 27. 06:39
Members of Congress meet with family of Americans held hostage by Hamas

Nyitókép: Allison Bailey / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Keith Self texasi republikánus képviselő eljött felszólalni a magyarországi CPAC Hungaryre, ami után interjút adott a Magyar Nemzetnek. Az interjúban kifejtette, hogy „a demokraták a nagyanyjukat is eladnák Ukrajna finanszírozásért!”, valamint „Joe Biden nem biztosított elég gyorsan fegyvereket Ukrajnának a győzelemhez. Azokat csak lassan, fokozatosan adta, hogy Ukrajna ne veszítsen. És van különbség! Én 25 évig szolgáltam a seregben, tehát tudom, mi a különbség a győzelem és a között, hogy nem szenvedünk vereséget.

Ami a háború költségeit illeti, az Egyesült Államok GDP-je 27-28 ezer milliárd dollár dollár. Az EU GDP-je körülbelül 20 ezer milliárd, miközben Oroszország GDP-je 2,5 ezer milliárd. Ez tehát nem egy fair, tisztességes küzdelem az EU és Oroszország között.

Az EU népessége a háromszorosa Oroszországénak. Véleményem szerint mindezek mögött Kína, a nagy medve – avagy sárkány – húzódik. Az Egyesült Államoknak Kínára kellene koncentrálnia, az EU el tudja intézni Ukrajnát! Lehet, hogy ez némiképp az éghajlat-politikára vagy a jóléti államra szánt költségvetés terhére megy majd, de az EU a maga 20 ezer milliárd dolláros GDP-jével egy 2,5 milliárd dolláros GDP-vel rendelkező Oroszországgal áll szemben, ami nem tisztességes küzdelem!”

Kifejtette bővebben, szerinte ugyanis bátorítani kéne az uniós országokat, hogy a GDP-jük két százalékáig menjenek el a védelmi kiadásokban – Iránt pedig szankciókkal kell sújtani: „Iránt szankciókkal fogjuk sújtani, ahogy kell, hogy a globális terrorizmusnak legalább egy részét feltartóztassuk. De ne feledkezzünk meg Irán nukleáris programjáról sem! Meg kell állítanunk Irán atomprogramját, mert ha nem tesszük, Izraelnek kell majd fellépnie Teheránnal szemben”.

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2024. április 27. 17:59
Na ez is összezagyvált itt egy rakás baromságot. A GDP nem feltétlenül jelent gazdagságot. Ami igazán számít, az a ténylegesen elérhető erőforrások mennyisége, amiben nincs benne a fedezet nélküli pénz. Ha a hoholoknak az unió "beír" a számítógépébe egy jó nagy számot, elnevezi eurónak, akkor mindenki azt hiszi, hogy kibaszott nagy segítséget kapott a terror állam. Ha nem tudja elkölteni, mert nincsenek elérhető források kellő mennyiségben, akkor a hatalmas szám, kb azonnal 0-át, azaz nulla értéket képvisel, miközben szép nagy a GDP..... Oroszország, Kína és még néhány ország birtokolja a tényleges erőforrások javát, amit nem lehet ellensúlyozni korlátlanul nyomtatott színes papirosokkal.
2024. április 27. 17:41 Szerkesztve
Fogjuk meg és vigyétek USA módra. Kirobbantja a háborút, ráteszi a kezét Ukrajna értékeire, Európa meg oldja meg a bajt, amit ő okozott.
Kacorka
2024. április 27. 16:40
Ez is csak egy szemét héja. Csak egy sakktablát lát emberek nélkül.
LittleGreg
2024. április 27. 13:28
"EU el tudja intézni Ukrajnát" Miért kéne nekünk egy szemernyit is törődni Ukrajnával?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!