Közel az ukrán összeomlás? Négy frontszakaszon tört előre az orosz hadsereg

2024. április 23. 06:17

Mindeközben hatévi börtönre ítélték Moszkvában Andy Stone amerikai állampolgárt, a Meta Corporation szóvivőjét.

2024. április 23. 06:17

Nyitókép: Kirill Kudryavtsev / AFP

Az orosz védelmi minisztérium arról ír, hogy 

elfoglalta a donyecki régióban lévő Novomihajlivka települést az orosz hadsereg, miközben négy frontszakaszon sikerült előretörnie.

 Az orosz hadijelentés szerint az elmúlt nap folyamán 16 ukrán ellenroham hiúsult meg, és az ukrán hadsereg a harci érintkezési vonal mentén csaknem 900 katonát veszített. Közülük 

a legtöbben, több mint 400-an az Avgyijivka körzetében vívott harcokban estek el

 vagy sebesültek meg súlyosan.

Az orosz második nyugati kerületi katonai bíróság távollétében – terrorizmus igazolásának címén – hatévi börtönbüntetésre ítélte Moszkvában kedden Andy Stone amerikai állampolgárt, a Meta Corporation szóvivőjét. Négy évre eltiltotta az internetes források kezelésétől is. 

Stone 2022 márciusában a Twitter-oldalán azt írta, hogy igazolt az agresszív, ellenséges és erőszakos fellépés az ukrajnai háborúban részt vevő orosz katonákkal szemben.

 A szóvivő ellen Oroszország korábban nemzetközi körözést és letartóztatási parancsot adott ki, a pénzügyi felügyelet (Roszfinmonitoring) pedig felvette a szélsőséges vagy terrorcsoportokkal kapcsolatban álló személyek listájára.   

(MTI)

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:15
🍓 ️ ­­A­­­ ­d­­ö­­­g­­­ö­s­ ­­­l­­á­­n­y­­­o­­­k­­­ ­­­v­á­r­­n­a­­k­ ­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
remi
2024. április 23. 11:57
"Semmi sem támasztja alá?" Én a higgadtabb ruszki források közül nézek 1-2-t meg egy normálisabb van a hoholok közt, esetleg azt. Mindenütt azt lehet olvasni, hogy a hoholok jelentős tartalékokat tudnak mozgatni, ha valahol nagyobb rés van azt általában be tudják tömni, persze közben azért folyamatosan szorulnak hátrébb, a hohol forrás és a deepstate alapján napi párszáz métert. Mondjuk a deepstate mostanában elvesztette a hitelessége maradékát is, úgyhogy a suryakot is meg kell nézni mellé, esetleg csak azt. (Ott az a szabály, hogy csak az kerül fel amiről videós emgerősítés van, persze így is lehet picit túldimenzionálni meg bagatellizálni dolgokat, de a deepstate a napokban nyílt hazudozásba is kezdett már.) Mondjuk a ruszkik most épp kicsit csodálkoznak, hogy ocseretínó vagy ilyesmi nevű, erődített falu egy jelentős részét "túl gyorsan" elfoglalták, állítólag onnan egy komplett hohol zászlóalj (maradéka) lelécelt. De ezek még taktikai szintű események, nem stratégiai becsuklás.
Gabriela
2024. április 23. 10:14 Szerkesztve
Én nagyon remélem, hogy az oroszoknak sikerül elfoglalni Odessat. Masképp ez a konfliktus, valamilyen formaban, marad. Addig nem érdemes békét kötni.
kamasuka
2024. április 23. 09:55
100000 fő DEZERTÁLT az ukrán hadseregből. 48 ezren vannak fogságban. Nincsenek csodák. Vagy ez ... https://twitter.com/MyLordBebo/status/1782489703037415669 ... vár rájuk, vagy megadják magukat. Már az olyan alakulatok is, mint az AZOV sem harcolnak feleslegesen. Grúziában 5 nap alatt lett vége. Nem szállták meg az oroszok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!