Őrizni kell a temetőket, mert egy új kábítószer miatt fosztogatják a sírokat

2024. április 08. 14:20

Megdöbbentő méreteket öltött a kábítószerfüggők száma a nyugat-afrikai országokban.

2024. április 08. 14:20

Fotó: Hugh Kinsella Cunningham/AFP

Országos vészhelyzetet hirdetett Sierra Leone, miután az afrikai országban a szenvedélybetegek sírokat ásnak ki, hogy az emberi csontokból pszichoaktív kábítószert készítsenek. A „zombidrog” havonta több tucat ember halálát okozza Nyugat-Afrikában – írja az angol sajtó.

A rendőrök már szigorúan őrzik a temetőket az ország fővárosában, Freetownban, hogy megakadályozzák a fiatalokat abban, hogy csontvázakat ássanak ki.

A Kush egy sokféle anyagból készült drog, amely mérgező vegyszereket, gyógynövényeket, kannabiszt, fertőtlenítőszert is tartalmaz, az egyik fő összetevője pedig az őrölt emberi csont, amely állítólag fokozza a gyógyszer hatását.

A szer körülbelül hat éve jelent meg először Sierra Leonéban. Hosszan tartó, hipnotikus csúcsot idéz elő, amely több órára elszakítja a felhasználókat a valóságtól.

Jelenleg mindössze egyetlen drogrehabilitációs kezelőközpont működik az egész országban, de ezt is csak az év elején hozták létre, és mindössze 100 férőhelyes.

Az a típusú drog azonban már nem csak Sierra Leone problémája, a jelentések azt mutatják, hogy Nyugat-Afrikában Libéria és Guinea városi területein több mint egymillió ember függő.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:13
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­g­­ö­­­s­ ­­­l­á­­­n­­y­­­o­­k­­­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­a­­­k­­ ­r­á­­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
rockercicc
2024. április 09. 00:19
Primitív majomszabású, állat alatti szintű gyökerek.
zrx8
2024. április 08. 19:19
Gyorsan mindet Niggermániába meg Svédisztánba, még épp ezek hiányoznak a teljes kulturális és etnikai diverzitáshoz!
backsplash
2024. április 08. 17:21
Kavarnak valami kábszit húgyból is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!