Ukrajna eltüntetése

2024. április 22. 10:43

Minél tovább húzzák a háborút az amerikaiak, annál nagyobb az esély, hogy Ukrajna a végére eltűnik a térképről.

2024. április 22. 10:43
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

A nyitókép illusztráció. Fotó: PRESIDENCY OF UKRAINE / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

„Most mi lesz? Béke helyett további hullahegyek. A tapsvihar és zászlólengetés közepette útnak indított 61 milliárd dollár zöme nem a pőre ukrán zongorista titkos bankszámláira fut be, s nem is az ukrán nyugdíjakat fizetik belőle (utóbbit az európai adófizetők állják). Ha hihetünk az amerikai elnök és külügyminisztere, Blinken úr korábbi kinyilatkoztatásának, akkor a »segély« kilencven százaléka az amerikai hadiiparban landol, ahol mindenféle gyilkolóeszközöket gyártanak belőle. A raktárakban porosodó, lejárt szavatosságú ez-az-amazokat pedig majd küldik Kijevbe, csillagos sávokkal fölpántlikázva.

Igaz, ezt a háborút nemcsak a raktárban porosodó, hanem a legmodernebb nyugati haditechnikával sem nyerheti meg az amerikaiak ukrán bábállama, mert a húsdarálóba küldhető emberanyagnak a végén járnak.

Nincs több ágyútöltelék.

Ha meg a NATO katonákat küldene Ukrajnába, ahogyan azt a bokszzsákkal szelfiző Macron vagy épp a balti államok mondogatják, akkor nagy eséllyel világháború lesz, de legalábbis teljes orosz mozgósítás, ami nem egy-, hanem mondjuk hárommilliós ármádiát jelent. Ugyan kit, hány katonát tudna ezzel szembeállítani a nagy jólétbe belehülyült, elpuhult Európa? Hacsak nem szivárványos felvonulókkal akarja elijeszteni Putyint…

2022 márciusában le lehetett volna zárni a háborút, ám az Egyesült Államok (illetve a fegyverlobbija) megtorpedózta az oroszok és ukránok által már aláírt béketervezetet.

Hiszen megmondták: Oroszország megtörése, földarabolása a cél. Ha ehhez az utolsó ukránig kell háborúzni, ám legyen. Az egyik serpenyőben egy egzisztenciális fenyegetettség miatt háborút indító Oroszország – a másikban az amerikai katonai-ipari komplexum végtelen profitéhsége, uszályában Brüsszellel. Minél tovább húzzák a háborút az amerikaiak, annál nagyobb az esély, hogy Ukrajna a végére eltűnik a térképről.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Stier Gábor

Moszkva tér

Idézőjel

Moszkva Zelenszkij rendszerét is múlt időbe tenné.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
somatic335 - Legyetek bátorak
2024. április 22. 21:48
Te Pilhál ezzel kurvára mellé lőttél, az itteni fidesznyikek a szovjeteknek szurkolnak.
Martell 2
2024. április 22. 21:11
Nem lenne kár ezért a maffiaállamért.
Majdmegmondom
2024. április 22. 17:56
Ukrajna, mint ország akkor is megmarad, csak a lakói lesznek csádiak, kongóiak, pakisztánok, vagy éppen marokkóiak... Az őslakosok kipusztulnak ez igaz, de szerintem ez is volt az eredeti terv...
Nasi12
2024. április 22. 17:45
Az oroszokat rákényszeritik, hogy sokat invesztáljanak. Akkor meg má nagyobb szeletet akarnak. Castell régen megmondta, hogy nem kell nekünk egy milliós orosz hadsereg az uralon innen, egy nagy hadigazdasággal. De nem hallgattak rá nyugaton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!