Bild: Bármikor megtámadhatja Európát Putyin

2024. május 10. 14:10

Philipp Petersen hadtörténész szerint „nem az a kérdés, hogy Oroszország megtámad-e minket, hanem az, hogy mikor és hol”.

2024. május 10. 14:10

Nyitókép: KREMLIN PRESS SERVICE / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Vlagyimir Putyin orosz elnök a NATO elleni támadást fontolgatja, sőt az egyik szakértő szerint ezt már el is döntötte – írja a Világgazdaság Bild cikke alapján. A német lap arról ír, hogy több vezető katonai és biztonságpolitikai szakértő egyöntetű véleménye az, hogy az orosz támadás elkerülhetetlen. Azt mindenesetre fontos hozzátenni, hogy a népszerű lapban szinte mindennapossá vált a figyelmeztetés az orosz veszélyre, és a németek komolyan fenyegetve érzik magukat.

Már eldőlt, nyomban megtámadják a Baltikumot, amint legyőzik Ukrajnát”

– erről beszélt Philipp Petersen hadtörténész, a Lengyelországban megrendezett Defence 24 Days című védelmi szakkiállításon.

Martin Herem észt vezérkari főnök meglátása szerint Oroszországnak elegendő fegyvere, lőszere és katonája van ahhoz, hogy megtámadja a NATO-t, ezért „képesnek kell lennünk az ellenség elpusztítására, mert hiába próbálnánk elriasztani a támadástól”.

Nem az a kérdés, hogy Oroszország megtámad-e minket, hanem az, hogy mikor és hol”

– mondta Waldemar Skrzypczak volt lengyel tábornok. Marek Tomaszycki altábornagy, a lengyel fegyveres erők parancsnoka szerint Ukrajna „az orosz fegyverek és taktikák kísérleti terepe”. Ezt követően pedig háborúra kerülhet sor Oroszország és Fehéroroszország, valamint Lengyelország és szövetségesei között”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:46
🍓 ️ ­­­I­­g­­­a­­­z­i n­­i­­m­f­­o­­­m­­á­­­n­­i­á­­k­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
alenka
2024. május 17. 23:43
Drága Putin...tárt karokkal várlak...cuppanok ezerrel:-)))...barom Európa...
tavirozsa2
2024. május 17. 22:16
Lesza*... Most éppen Rabotinonál szöszmötölnek, utána jön Varsó, Berlin, Reykjavik... Fegyverbe, meg kell menteni az Európai értékeket, Putyin bezárja az Eurovíziós Dalfesztivált...🫢🙂‍↕️
coyote-0
2024. május 13. 18:58
"Bármikor megtámadhatja Európát Putyin" Szerintem holnapután partraszáll Spanyolországban. Bal kezében gránáttal, jobb kezében Kalasnyikovval.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!