Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Zelenszkij nem lesz boldog: maradhatnak a hadköteles ukránok Németországban, ha teljesítenek egy feltételt

2024. május 14. 08:59

Hiába toloncoltatná haza az ukrán elnök ágyútölteléknek a honfitársait, Olaf Scholznak más érdekei vannak.

2024. május 14. 08:59

Fotó: Volodimir Zelenszkij és Olaf Scholz német kancellár 2023. május 14-én.  MTI/EPA/Clemens Bilan

A Kárpáti Igaz Szó arról ír, hogy Olaf Scholz német kancellár közölte: az Ukrajnából érkező, tartózkodási és munkavállalási engedéllyel rendelkező hadköteles férfiak Németországban maradhatnak, annak ellenére, hogy Ukrajna hazatoloncoltatná őket. Hozzátette: Kijev döntése, hogy nem ad ki útlevelet külföldi nagykövetségeken és konzulátusokon a hadköteles ukránoknak, nem érinti németországi tartózkodást.

„Németországban olyan a jogi helyzet, hogy az ukrán hadköteles férfiak ott tartózkodása nincs veszélyben. 

Aki munkát vállal Németországban, az maradhat”

 – mondta a kancellár, majd elárulta, hogy végső soron nettó német nemzeti érdekről van szó: „Érdemes elmondani, sokan már dolgoznak, de még mindig több százezer emberre van sürgős szükség a munkaerőpiacon”

 Mint kiderült, a német kormány fizeti az Ukrajnából érkező menekültek nyelvtanfolyamait, és igyekszik munkára ösztönözni őket. „Aki Németországban dolgozik és nem adósodik el, szinte biztos, hogy maradhat” – szögezte le a kancellár.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-92
2024. június 07. 20:58
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­k­­e­­­l­­d­­ ­­­a­­ ­s­z­e­­x­i­­­ ­p­­u­­­n­­­c­­­i­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Csigorin
2024. május 14. 16:30
ezt regen ugy mondtak Solci bacsi, hogy Arbeit macht frei. Ti tovabbfejlesztettetek, szabadda ugyan mar nem tesz a munka, de legalabb eletben maradhatsz egy ideig.
Kanmacska
2024. május 14. 15:30
Nagyon helyes, maradjanak! Legalább fehérek.
kailniris
2024. május 14. 10:55
"Németországban olyan a jogi helyzet, hogy az ukrán hadköteles férfiak ott tartózkodása nincs veszélyben. Aki munkát vállal Németországban, az maradhat" Most akkor a jogi helyzet olyan, hogy az maradhat aki munkát vállal? Mi a helyzet a harmadik generáció óta segélyen élő arabokkal? Miért a megkülönböztetés? Miért a zsarolás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!