<![CDATA[jog.mandiner.hu]]> http://jog.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Tóth Balázs Gergely (Szuverén): „Közhasznú hazaárulók”]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[HVG: Mielőtt aláírta a Lex CEU-t, alkotmányjogászok figyelmeztették Ádert ]]> A hvg.hu értesülései szerint a felsőoktatási törvény legutóbbi módosítását Áder János köztársasági elnök annak ellenére írta alá, hogy a környezetében dolgozó alkotmányjogászok jelezték neki, hogy problémás a törvény.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Ádány Tamás Vince (Kereszténység és kapitalizmus): Si hortum in bibliotheca habes, deerit nihil]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Megsemmisítette az Ab az ásotthalomi muszlim- és melegellenes rendeletet]]> A jobbikos Toroczkai László vezette Ásotthalom rendeletben tiltotta volna be a müezzint, a burkát, a csadort, a mecsetépítést, illetve az olyan „propagandatevékenység”, amely a házasságot nem egy férfi és egy nő életközösségeként mutatja be. Az Alkotmányíróság ezt alaptörvény-ellenesnek találta és megsemmisítette, mivel a önkormányzatok nem hozhatnak közvetlenül alapjogot érintő, korlátozó szabályozást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Mandiner): Áder János visszaadhatja a jogi diplomáját]]> Csaknem egy hétig kellett gondolkodnia Áder Jánosnak, hogy kimagyarázza a védhetetlen CEU-törvényt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Beiktatták az új, konzervatív legfelsőbb bírát Washingtonban]]> Letette hivatali esküjét Neil Gorsuch, konzervatív bíra, ezzel újra konzervatív többség lett az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságában.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mintha nem is lenne lex CEU: az alkotmányosságról szónokolt Trócsányi az AB-n]]> Próbálták ugyan konstruktív szakmai párbeszédnek beállítani, de az Alkotmánybíróságon megrendezett hétfői konferencián kiderült: az Igazságügyi Minisztérium nagyon is ellátja baráti tanácsokkal az AB-t egy-egy döntés előtt. Trócsányi elismerte, ilyenkor gyakran dilemmába kerülnek, hogy „lábon lőjék-e magukat”. A jogállamiságról úgy értekezett az igazságügyi miniszter, mintha a lex CEU-ról nem is hallott volna.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Bakó Bea (Mandiner): Egy magyar alkotmánybíró tévelygései a globális valóságban]]> A Fidesz-kormány hatalmi érdekeit nemigen akadályozó Alkotmánybíróság tagjaként Pokol Béla miért érzi úgy, hogy jogalappal beszólhat bárkinek is, amiért politikailag „nem elég semleges” alkotmányjogi kérdésekben?
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rogánék szerint sem oké, hogy ügyvéd cégvezető lehetne]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mátyás Ferenc (Ars Boni): Az alaptörvény-ellenesnél is alaptörvény-ellenesebb lesz az új CEU-törvény]]> [...] Bővebben!
]]>