<![CDATA[jog.mandiner.hu]]> http://jog.mandiner.hu/ hu-HU <![CDATA[Takó Sándor: Állati nagy balhé: tervlopással vádolják a Disney Oscar-díjas rajzfilmjét]]> Gary Goldman azt állítja: a Walt Disney az ő forgatókönyvét, dialógusait, figuraterveit engedély nélkül felhasználva készítette a Zootropolis – Állati nagy balhé című filmet.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Rutz Tamás (Rutz Tamás blogja): Nem kiváltságok az alapvető emberi jogok!]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Namíbia beperli Németországot népirtás miatt]]> Namíbia kormánya döntött: harmincmilliárd dolláros kártérítésért perlik Németországot a Hágai Nemzetközi Bíróság előtt az 1904 és 1907 közötti hereroi felkelés véres leverése miatt, amelynek során több mint 65 ezer embert öltek meg. A délnyugat-afrikai ország akkoriban német gyarmat volt.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Mátyás Ferenc (Ars Boni): Személyiségi jog-e a sípolás?]]> [...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[ NAIH: Nem lehet mindenkit körbefotózni a momentumos fórumon]]> A Momentum Mozgalom adatvédelmi hatósági eljárást kezdeményezett, miután egy komáromi fórumukon egy helyi fideszes önkormányzati tanácsadó egyenként lefotózta a megjelenteket. A NAIH szerint ez jogszerűtlen, ezért meg kell semmisíteni a képeket. Ha ennek nem tesz eleget a tanácsadó, akkor a hatóság bírságot is kiszabhat.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Schiffer ma már nem dolgozna a TASZ-nak]]> Megváltozott a TASZ stratégiája, és az ő ízlésének sem felel már meg az ilyen típusú jogvédelem, indokolta Schiffer András egy rádióinterjúban, miért nem megy vissza a jogvédő szervezethez dolgozni. Az LMP volt társelnöke szerint az ország életében belpolitikai folyamatok nem, csak külső tényezők hozhatnak nagy változást.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Tényleg büntetlenül lehet irodát lehallgatni?]]> Nagy vihart kavart, hogy az ügyészség megszüntette a nyomozást az MTVA-s lehallgatási botrány ügyében. Az adatvédelmi hatóság szerint az ügyészség direkt félreértette a Btk-t, hogy ne kelljen senkit felelősségre vonni; az ügyészség szerint viszont általános gyakorlat, hogy az iroda lehallgatásügyileg nem esik a lakással egy megítélés alá. Megkérdeztük az ügyészséget, az Igazságügyi Minisztériumot és az érintettet is. Riportunk.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Magyar Kétfarkú Kutya Párt (Facebook): Napolják el a tárgyalást 2024-ig!]]> A pártot pedig nem büntethetik meg egy, a jövőben lezajló cselekedete miatt, az akkori történések hátterének ismerete nélkül.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[„Az ország nem szuverenitást, csupán hatásköröket adott át az EU-nak” – Ab-elnök az MTI-nek]]> A kollektív bíráskodás titka a türelem, az egymásra figyelés és a kompromisszumkészség, ebben pedig az elnöknek kell élen járnia - mondta Sulyok Tamás, az Alkotmánybíróság novemberben megválasztott elnöke az MTI-nek.
[...] Bővebben!
]]>
<![CDATA[Legfőbb Ügyészség: Nem koncepciós eljárás volt a Hiszékeny-ügy]]> [...] Bővebben!
]]>