Valósággá vált Jürgen Klopp rémálma: Mohamed Szalah súlyosan megsérült az Afrika Kupán!

2024. január 19. 16:37

Nem mindennapi átok sújtja a Liverpoolt: sorra dőlnek ki a meghatározó játékosok!

2024. január 19. 16:37
null

Bár Jürgen Klopp már hónapokkal az idei Afrikai Nemzetek Kupája rajtja előtt tisztában volt azzal, hogy hosszú hetekre nélkülöznie kell majd első számú góllövőjét, mégis aggódásokkal telve engedte el az elefántcsontparti tornára Mohamed Szalahot január 2-án, a Newcastle United ellen 4-2-re megnyert bajnoki után (amelyen az egyiptomi csillag duplázni tudott, így a Premier League góllövőlistáján befogta a 14 gólos éllovast, Erling Haalandot).

A német mester viccesen elárulta: egyáltalán nem szomorkodna, ha Egyiptom ideje korán búcsúzna a tornától.

A Liverpool legerdményesebb játéosa (az őszi 27 tétmérkőzésen tizennyolcszor volt eredményes), mégis bizakodva indult útnak, hiszen nem titkolt szándéka volt, hogy a kontinensviadalon Egyiptommal végre aranyérmes legyen! 

Egyelőre úgy tűnik, ettől igencsak távol vannak: nem elég, hogy az ANK-t két döntetlennel kezdték (Mozambik és Ghána ellen is csupán 2-2 jött össze, az első meccsen Mo Szalah a 97. percben egyenlített...), a második csoportmeccs 31. percében beütött a krach: 

az egyiptomi válogatott legnagyobb sztárját még a szünet előtt le kellett cserélni, az első diagnózis szerint Szalah combsérülést szenvedett,

 és minden valószínűség szerint kihagyja a hétfői, Zöld-foki Köztársaság elleni találkozót.

KLOPP, Jürgen
Jürgen Klopp bízik benne: jó híreket kap Mohamed Szalahról MTI/EPA Neil Hall

A Liverpoolt egyébként nem mindennapi átok sújtja: Jürgen Klopp a kulcsjátékosok közül Mohamed Szalahra és a japán Endo Vatarura a kontinenstornák (ANK, Ázsia Kupa), miatt nem számíthat, míg sérülés miatt korábban kidőlt Thiago Alcantara, Stefan Bajetic, valamint Joel Matip, Andrew Robertson, Kosztasz Cimikasz, Trent-Alexander Arnold, Ben Doak, és ami számunkra a legfájdalmasabb: Szoboszlai Dominik is. (Bár arra minden remény megvan, hogy honfitársunk ha vasárnap, a Bournemouth ellen még nem is, de már a következő fordulóban, a Chelsea ellen a szakmai stáb rendelkezésére álljon.

https://twitter.com/bitginger/status/1748087949185421368

 

Friss hír: nemrégiben fejeződött be éppen a Bournemouth elleni bajnoki sajtótájékoztatója, ahol Jürgen Klopp természetesen kérdést kapott Mohamed Szalah sérülésével kapcsolatban is. A német szakvezető elmondta: „amikor tudomást szereztem a sérüléséről, természetesen sokként ért. Még semmit sem tudunk arról, mennyit kell kihagynia, hiszen további alapos vizsgálatokra van szükség...”  

Nyitókép, fotó: Még nem lehet sejteni sem, hogy Szalah mennyi időre dőlt ki... Fotó: AFP/Issouf Sanogo

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2024. január 19. 19:17
Tulajdonképpen kiderült, hogy szó sincs súlyos sérülésről. Ha csak egy meccset kell kihagynia, azt is csak valószínűleg, akkor ez messze van jelen karakterhalmaz hazug címétől. A "súlyos" szó is bekerült a bulvárcikk-pozitív jelzők közé nálam. Segíteni fog, hogy még kevesebb cikket olvassak el innen.
Ugandai Bubu
2024. január 19. 18:04
Egyszer hopp, másszor Klopp.
m-andi-ner
2024. január 19. 17:09
"Mohamed Szalah súlyosan megsérült" A cikkből természetesen nem derül ki, hogy a sérülés súlyos-e.
bhölömbika
2024. január 19. 17:08
túl sokat szalahdt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!