Rendkívüli!

Breaking: meglőtték Robert Ficót

Örömünnep Párizsban, pedig Marco Rossi kulcsembere mindent megtett, hogy megakadályozza

2024. április 29. 11:54

Nyáron Mbappé kikerült a keretből, Luis Enrique felajánlotta a lemondását, végül mindketten maradtak, és történelmet írhatnak.

2024. április 29. 11:54

Fotó: Franck Fife/AFP

Mint arról beszámoltunk, szombaton Párizsba látogatott a magyar válogatott szélsőjével, Loic Negóval felálló, bentmaradásért küzdő Le Havre együttese a francia első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A mérkőzés 38. percében káprázatos gólpasszt adott sarokkal Marco Rossi kulcsembere, André Ayew pedig köszönte szépen és elemi erővel zúdította a párizsi kapuba a labdát. A ghánai góljával másodszor is megszerezte a vezetést a kiscsapat, a hosszabbítás végére azonban sikerült eltüntetnie a kétgólos hátrányt a címvédőnek, és 3–3-as döntetlenre mentette a zuhogó esőben zajló csatát.

Ezt is ajánljuk a témában

Ekkor még nem voltak tisztában vele a párizsiak, de ezzel a döntetlennel matematikailag is bebiztosították bajnoki aranyérmüket. Vasárnap ugyanis az első számú kihívó Monaco 3–2-re kikapott a szezon második felére feltámadó Lyon otthonában, így három fordulóval a Ligue 1 vége előtt már behozhatatlan a PSG előnye a tabellán.

Az 1970-ben alapított címvédő ezzel a 12. bajnoki címét ünnepelheti Franciaországban, és egyúttal megszerezte a klub 50. trófeáját!

Nem volt feszültségektől mentes a szezon, már nyáron komoly fejfájást okozott a Kylian Mbappé átigazolása körüli hercehurca. Mint ismert, az elvágyódó világbajnok támadó nem hosszabbított szerződést, egyesek már azt is tudni vélik, hogy aláírt a Real Madridhoz. Egy biztos, mivel már nem része a csapat jövőjének, Luis Enrique többször is mellőzte az idényben. A háttérben zajló problémák ellenére a csapat magabiztosan nyerte el az újabb aranyérmet a ligában, ráadásul szerdán újabb lépést tehet egy hőn áhított trófea felé, a Borussia Dortmund otthonában kerül sor a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésére.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!