Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Mutatjuk, milyen váratlant húzott Marco Rossi – itt az Európa-bajnoki keret!

2024. május 14. 12:48

A szövetségi kapitány 13 órától hirdette ki a felkészülésre összehívandó játékosok listáját. A sérüléssel bajlódó Fiola Attila, és Lang Ádám is bekerült.

2024. május 14. 12:48

Nyitókép: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

***

Felszállt a füst: kiderült, kik bizonyíthatnak az Európa-bajnokságon, és kik azok, akik – ha nem lesz sérülés – lemondhatnak arról, hogy részt vegyenek a németországi tornán. Marco Rossi szövetségi kapitány Telkiben felolvasta azoknak a játékosoknak a névsorát, akikkel hamarosan megkezdi a felkészülést a kontinensviadalra, s bár a végleges, 26 tagú keretet június 7-ig kell leadni az UEFA-nak, azonnal ki is hirdette az utazókeretet!

Mosolygósan érkezett az olasz-magyar szakember a sajtótájékoztatóra, és azzal kezdte, hogy védik a bolygót, ki sem nyomtatták a listát. A névsor ismertetése után így összegzett:

„Jelen pillanatban minden játékosunk, kulcsjátékosunk is rendelkezésre áll. 2022 szeptembere óta nem volt ilyenre példa, hogy teljes a keret!

A játékosok teljesítménye mellett minden más szempontot is mérlegeltünk, többet között azt is, hogy kik voltak részesei a 2023-as selejtezősorozatnak, melyen kivívtuk az Eb-részvételt. Emellett pedig kiugró teljesítményt egyetlen új játékostól sem láttunk, így új kerettag behívása emiatt sem volt indokolt. Fiola Attila és Lang Ádám nemrégiben megsérültek, de kapcsolatban folyamatosan vagyunk velük, és úgy tudjuk, hamarosan egészségesek lesznek, ráadásul az Eb előtt két bő hetünk lesz meggyőződni a formájukról, és ha esetleg indokolt lesz, akkor tudunk még változtatni, hiszen vannak tartalékjátékosaink”– mondta Marco Rossi.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC)
Gulácsi Péter (RB Leipzig)
Szappanos Péter (Paksi FC)

Védők:

Balogh Botond (Parma)
Botka Endre (Ferencvárosi TC)
Dárdai Márton (Hertha BSC)
Fiola Attila (Fehérvár FC)
Lang Ádám (Omonia Nicosia)
Orbán Willi (RB Leipzig)
Szalai Attila (SC Freiburg)

Középpályások:

Bolla Bendegúz (Servette FC)
Kata Mihály (MTK)
Kerkez Milos (AFC Bournemouth)
Kleinheisler László (Hajduk Split)
Nagy Ádám (Spezia Calcio)
Nagy Zsolt (Puskás Akadémia FC)
Nego Loic (Le Havre AC)
Schäfer András (Union Berlin)
Styles Callum (Sunderland AFC)

Támadók:

Ádám Martin (Ulszan Hyundai)
Csoboth Kevin (Újpest FC)
Gazdag Dániel (Philadelphia Union)
Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE)
Sallai Roland (SC Freiburg)
Szoboszlai Dominik (FC Liverpool)
Varga Barnabás (Ferencvárosi TC)

Tartalékok:

Lisztes Krisztián (Ferencvárosi TC), Mocsi Attila (Rizespor), Tóth Balázs (Fehérvár FC), Vancsa Zalán (Lommel SK), Vécsei Bálint (Paksi FC)

A program

A mi felkészülési időszakunk szerencsére hosszabb lesz, mint az ellenfeleinké. Már május 27-én megkezdjük a munkát, míg a hivatalos FIFA-napok csak egy héttel  később kezdődnek. Ez a múltban mindig előnyt jelentett, bízunk benne, hogy ez ezúttal is így lesz. Két felkészülési mérkőzésünk lesz, június 4-én Írországban, 8-án pedig Debrecenben Izrael ellen, ezt követően pedig Németországban fogjuk befejezni a felkészülést, melynek során minden területre maximálisan kiterjed majd a figyelmünk. A plusz napok miatt a fizikai felkészítésre is jobban oda tudunk figyelni, bár ezt azért nem szabad túlzásba sem vinni, hiszen hosszú szezon végén érkeznek majd Telkibe a játékosaink”  – fogalmazott a szövetségi kapitány. 

A válogatott kerettagjainak többsége május 27-én kezdi meg a felkészülést Telkiben, Ádám Martin, Bolla Bendegúz, Gazdag Dániel, és Styles Callum azonban csak később csatlakozik a csapathoz. A válogatott június 3-án utazik el Dublinba, az Írország elleni felkészülési mérkőzés helyszínére, ahonnan a mérkőzést követő napon tér vissza Telkibe, majd június 8-án a debreceni Nagyerdei Stadionban játssza utolsó felkészülési meccsét Izrael ellen. 

Marco Rossi együttese az UEFA előírásainak megfelelően június 10-én utazik el Németországba, az Európa-bajnokság helyszínére, ahol június 15-én Kölnben Svájc, majd június 19-én Stuttgartban a házigazda Németország, június 23-án pedig Skócia ellen játssza le csoportmérkőzéseit.

Ezt is ajánljuk a témában

Történelmi figurává válhat a nyáron Nagy Ádám

A Spezia magyar válogatott labdarúgója újra játékba lendült, s lapunkkal tudatta: a németországi Európa-bajnokság után is Olaszországban szeretne maradni. Elárulta, mi motiválja a rekorddöntés mellett, s hogy látja a szerepét Marco Rossi csapatában.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-92
2024. június 07. 20:58
🍓 ️ ­É­­­r­t­­é­­k­e­l­­d­­ ­­­a­ ­­s­­z­­e­x­i­­ ­p­u­n­c­i­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Zolotarjov
2024. május 14. 13:56
Na ugye..
cutcopy
2024. május 14. 13:28
Svájc elleni kezdő nagy eséllyel: Gulácsi Szalai - Orbán - Lang - Fiola Nagy Ádám - Schafer - Szoboszlai - Styles Sallai - Varga
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!