Nem szakadt meg a Bayer Leverkusen hihetetlen sorozata: az AS Romát idegenben gyalulták le

2024. május 02. 23:00

Nem nehéz megjósolni: a Bayer Leverkusen lesz az Európa Liga-finálé egyik résztvevője.

2024. május 02. 23:00
WIRTZ, Florian
Vámos Tamás

Nyitókép: Florian Wirtz találata döntőnek bizonyult Fotó: MTI/AP Alessandra Tarantino

***

A két csapat a következő összeállításban kezdte az Európa Liga-elődöntőt.

AS Roma: Svilar – Karsdorp, Mancini, Smalling, Spinazzola – Cristante, Paredes, Pellegrini, El Shaarawy, Dybala – Lukaku

Bayer Leverkusen: Kovar – Stanisic, Tah, Tapsoba, Hincapie – Xhaka, Andrich, Wirtz, Grimaldo – Frimpong, Adli

A mérkőzést az egyik legjobb formában lévő FIFA-játékvezető, a francia Francois Letexier dirigálta. 

Ismert: a gyógyszergyári klub a közelmúltban német bajnok lett, és Xabi Alonso együttese immár 46 mérkőzést vívott meg veretlenül. Vajon folytatódik-e az egészen fantasztikus sorozat?

Az első veszélyes helyzet a 10. percben adódott: Dybala lövését védte a Hradecky helyén szereplő Kovar. 

A 15. percben már villant is az első sárga: Tah rántotta le Lukakut – ez nem a legjobb előjel a Leverkusen középső védője számára...

A 21. percben az eddigi legkomolyabb helyzetet alakította ki Roma: egy szöglet után Paredes kanyarintotta vissza a labdát, amelyet a „második emeletig” emelkedő Lukaku a felső kapufára fejelt.

ROMA-SZURKOLÓK
A fanatikus Roma-szurkolókon semmi sem múlt... Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari

Rögtön jött is a válasz: Frimpong ugrott ki, de 90 százalékos helyzetben az oldalhálót találta el...

A 27. percben azonban már betalált a német bajnok, igaz, ehhez kellett Karsdorp fatális hibája is: a röviden hátra gurított labdát Grimaldo csípte el, a középre lőtt labdát pedig Florian Wirtz könnyedén gurította a hálóba. AS Roma – Bayer Leverkusen 0–1!

Érdekesség: ez volt az 1000. gól, amely a Roma nemzetközi kupameccsein esett – a Farkasok nyilván más formában szerették volna ünnepelni a jubileumot...

A 29. percben a láthatóan felbőszült Pellegrini is sárga lapot kapott: Adli felrúgásáért. 

Belelendült Xabi Alonso csapata: a 31. percben Frimpong beadását Wirtz szúrta rá, Svilar csak másodszorra kaparintotta meg a labdát.  

A 34. percben Grivaldo kis híján a második gólpasszát adta, Frimpong azonban éppen hogy mellé tekert... 

A 41. percben Andrich szitáló bombáját ütötte ki Svilar, majd újra megvillant a Roma is: Lukaku visszagurítását Pellegrini szúrta rá, ám a kapu helyett csak a kupakokat találta el!

SZÜNET UTÁN

Az első említésre méltó esemény egy hazai szöglet után adódott: Cristante bólintott mellé.

Jó iramban, de csendesen folydogált a mérkőzés, ám azt látható volt: a Leverkusen egyre inkább uralta a meccset.

LUKAKU, Romelu
Romelu Lukaku is kénytelen volt megtapsolni a Leverkusen teljesítményét... Fotó: MTI/AP/Alessandra Tarantino

A 73. percben eldőlt a mérkőzés: Tah labdájával Grimaldo szlalomozott végig, labdáját Tapsoba kapta. Már-már úgy tűnt, hogy a vendégcsapat elveszti a labdát, amely végül Robert Aldrich elé került, aki szépen tekert a jobb felső sarokba. AS Roma – Bayer Leverkusen 0–2! Svilar is csak ámulva nézte...

A Leverkusen második gólja után elszabadultak az indulatok, a Roma játékosai nehezen viselték a hazai kudarcot, Letexier-től végül Xhaka és Spinazzola kapott figyelmeztetést. A sárga lapoknak ezzel még nem volt vége: gyors egymás után a második gól szerzője, Andrich és Cristante is kapott egy-egy kártyát. 

Az elődöntő hátralévő perceiben már nem történt semmi érdemleges, csak felmerül a kérdés: ki veri meg a Bayer Leverkusent...?

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!