A Kossuth tériek

2010. június 01. 12:48

Akinek a nemzeti együttműködés eszméje sem tetszik, az szólhat nyugodtan, nem kötelező részt vennie benne.

2010. június 01. 12:48

„Csak vitákban és vitákból születhet meg a nemzeti együttműködés, persze csak konkrét és életszerű vitákból, s nem kötözködésből és kekeckedésből. Ugyanis akinek a Nemzeti együttműködés című kormányprogramon túl maga a nemzeti együttműködés eszméje sem tetszik, az szólhat nyugodtan, nem kötelező részt vennie benne, de semmi szükség a primitív és kicsinyes fanyalgásra. Ahogy az MSZP nyilatkozata a Kossuth téri nagygyűlésről összekeveri a kemény, tárgyszerű kritikát a hőzöngéssel, az alaptalan vádaskodással.

Lendvai Ildikó szerint a nagygyűlésen Orbán Viktor miniszterelnök nemzeti egységet hirdetett, de nem a nemzet, hanem a „Kossuth tériek” nevében beszélt, őket nevezte saját közösségének. Ám Lendvai Ildikó úgy véli, a Kossuth téri demonstrációk nem a nemzeti egységet testesítették meg. 2002-ben a Fidesz pártrendezvényének helyszíne volt a tér, 2006-tól pedig szélsőségesek egyenesen meggyalázták. Orbán Viktornak tisztáznia kellene: kikre gondol, kik azok a „Kossuth tériek”?

Lendvai Ildikó mintha összetévesztené a 60-as évek köztéri galerijeit a Fidesz választási győzelmét ünneplő, több tízezer fős tömeggel. Mintha a „Kossuth tériek” valami egynemű, duhaj társaság lenne, amelyik a „Jókai utcaiak” megruházására törekszik.”

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2010. június 01. 15:57
Most álljunk le megmagyarázni Sopánkának, hogy mégis mit jelent a nemzeti együttműködés?? Ők ezt a fogalmat nem ismerik. Már a nemzet szónál elakadnak. Az együttműködés meg náluk azt jelenti: ők meghatározzák, hogy szerintük mi a jó, mi meg legyünk olyan kedvesek végrehajtani. Igaza van Woody Allennek: Idiótákkal ne állj le vitatkozni ...
Bombur
2010. június 01. 13:15
A cikk jó, csak tök felesleges. Inkább tessék visszakeresni a Lendvai-féle megnyilatkozás kommentjeit, azok szókimondóbbak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!