Nem gyalázni, hanem kitüntetni kéne Gubcsit

2011. március 23. 11:28

Tudja, mi történt azzal a 75 ezer forinttal, amit kapott? Befizette a honvéd árvák javára. Interjú.

2011. március 23. 11:28

A Zrínyi Kommunikációs Nonprofit Kft. fő célja »a honvédelem eszméjének társadalmi népszerűsítése«. Mi köze van ehhez az eszméhez a cég vezetőjének magánkertjében felállított szobornak?

De mi köze ennek a szobornak a kft.-hez? Semmi!

Nem a Zrínyi Kft. rendelte meg?

De nem ám. Ez a Magyar Művészetért közösségének szoborkertje. Ebben a kertben áll többek között Szent István, Zrínyi Ilona, Árpád és Fiai emlékműve és ott állt Márton Áron szobra is. Egyetlen fillér közpénz sincs ezekben a műalkotásokban, pláné nem a Zrínyi Kft. pénze. A tavaly decemberben az Attila-szobor felavatási rendezvénye egy magánünnepség volt, amin jelen volt többek között Kövér László, Kozma Imre, a Máltai Szeretetszolgálat vezetője, Benkő László az Omega együttes tagja. Én is örömmel tettem eleget a meghívásnak, összegyűltünk, mert fontosnak éreztük ezt az eseményt.

Azért mégiscsak a Zrínyi Kft. vezetőjének, Gubcsi Lajosnak a kertjéről van szó, ráadásul Gubcsi azt nem cáfolta, hogy a HM Mega Logistic Zrt. takarítónői valóban kimentek a házához, hogy »elvigyék«, amit a vendégek ott hagytak.


Én másnap nem voltam ott, nem tudom, ki takarított ki. Egy biztos: az igazgató úr minden munkatársát meghívta erre az ünnepségre és a cég dolgozóinak többsége ott is volt. Gubcsi nekem azt mondta, az ő házába soha nem takarított takarítónő. Én ezt elhiszem neki.

Azt sem tartja problematikusnak, hogy Gubcsi Lajos könyveit a HM cége adta ki?

Szó nincs könyvekről, csak egy könyvről, és az sem Gubcsi Lajos könyve! Az 1000-1100 évvel ezelőtt című könyv a Zrínyi Kft. kiadványa, amit a tárca megrendelésére a cég protokollajándékként készített az európai uniós elnökség idejére. Néhány példány maradt belőle, amit 4 ezer forintért árusít a kft. Nem Gubcsi úr könyve, ő csak részt vett a szerkesztésében. Ezért bruttó 75 ezer forint tiszteletdíjat kapott, amiért egy közel száz oldalas, egyébként nagyon színvonalas, angol nyelvű kötetet szerkesztett meg. Kétezer példányt adtunk ki, aminek a bekerülési költsége 600-700 forint volt, miközben a hasonló ajándékalbum költsége korábban a cégnél elérhette az 5-10 ezer forintot is. A Gubcsi urat ezért nem gyalázni, hanem kitüntetni kéne.

Mégiscsak furcsa, hogy egy állami cég kiadja a saját vezetője által szerkesztett könyvet.

Értse már meg, ez nem az ő könyve. Gubcsi úr ennek a cégnek az ügyvezető igazgatója, nem könyvszerkesztőként vették alkalmazásba, tehát, ha elvégez egy munkakörébe nem tartozó munkát, azért igenis tiszteletdíj illeti meg. Tudja, mi történt azzal a 75 ezer forinttal, amit ezért kapott? Maradéktalanul befizette a honvéd árvák javára a honvédség Szociálpolitikai Közalapítványának pénzárába. Ezzel az üggyel kapcsolatban semmiféle etikai vagy jogi kifogás nem vetődhet fel, ezt tüzetesen megvizsgáltam. Viszont sejtem, hogy Gubcsi Lajost miért támadják ennyire. Az új igazgató döbbenetes dolgokat talált, amikor átvette tavaly a céget: ennek alapján tettem azt a március 7-i feljelentést, amiben 20 különböző bűncselekmény szerepel. Ennél a cégnél tavaly 950 millió forint volt a működési költség, az idei költségvetésük 650 millió forint, miközben több feladatot látnak el. Hadd mondjak egy példát: a cég 30 millióért bérelt szervert, ám Gubcsi ezt a szerződést felmondta és másnap egymillióért kötött ugyanarra a feladatra új kontraktust. Az igazgató sok pénzt megtakarított az adófizetőknek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2011. március 24. 06:48
Ezek szerint Lenin érdemrendre kéne felterjeszteni :) 20 évvel a módszerváltás után ennyire nehéz böcsületes, terhelt múlt nélküli kádert találni? Fail...
sargalabu
2011. március 23. 20:52
Mostanában nem érek rá rettegni,inkább túlórázom többet,merthogy januártól nem fizetünk szja-t. Tudom erről is a patás tehet,de bosszút is állok rajta,2014-ben is rászavazok.Hadd szenvedjen a beste lélek még négy évet.
Öreg
2011. március 23. 16:58
Várúr! Ne szállj be méltatlan vitába, neméri meg. Ami összenőtt, az már összetartozik. Az ideológiai alap: Kuruczinfó- Népszava-HVG- ÉS- Népszabadság. Az eddigi ellenségek egymásnak sugnak /hazugságokat/ és már nem emlékeznek arra: Ki az ellenség és ki az ellenfél/ Idézet Vonától. Tegyük egymás mellé az MSZP és a Jobbik megmondóembereit és nehéz megkülömböztetni, melyik hová tartozik. Eközben az LMP halad a megsemmisülés felé, mert elvei már nincsenek. Ebbe a vitába nem érdemes megjelenni!
radical
2011. március 23. 16:10
Persze tüntessék is ki mint az mszp görényit.Hát mit ne mondjak szégyen. Az elmúlt 20év pártjai sajnos mind egyformák. Ezért oriási szükség van a radikális változásra.És jönni is fog csak idő kérdése!Már van olyan Fideszes barátom akiből 10hónap alatt Jobbikost csinált a kormány. Hiszen az ország 2/3-a Jobbikos cak még nem tud róla.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!