Cserni bíró

2011. december 14. 07:18

Adott egy bíró, aki papíron és esküje szerint elfogulatlan, pártatlan, részre nem hajló, de valójában nagy ívben tesz minderre.

2011. december 14. 07:18
Szentesi Zöldi László
Magyar Hírlap
„Világos, hogy a Fővárosi Bíróság tanácsvezető fenegyereke valamiért nem fér a talárjába. Izeg-mozog Cserni bíró abban a talárban, és időnként úgy érzi, feltétlenül szólnia kell a közállapotokról. Emberünk meg is találta a megfelelő fórumot, amikor a közismerten elfogulatlan Juszt László műsorában hümmögött és szörnyülködött, és kijelentette, hogy a tízes skálán kettest adna az ország mai alkotmányosságának. Arról is szólt, hogy az új alkotmány »lényegesen silányabb« az előzőnél, majd kollégáit némileg arcba rúgva tisztogatásról elmélkedett: szerinte az újonnan munkába állított 250 új bíróról »mindenki el tudja képzelni«, milyen döntéseket hoz majd.

Nem tudom, értik-e. Adott egy bíró, aki papíron és esküje szerint elfogulatlan, pártatlan, részre nem hajló, de valójában nagy ívben tesz minderre, és bőszen minősítget, ítél, befolyásol a nyilvánosság előtt. 

Nem jobb, nem bal, nem kormánypárti és nem ellenzéki szempont mondatja velünk, hogy ilyen nincs… Igyekszünk az egyetlen normális ítéletet megalkotni Cserni-ügyben, ha már ő nem képes féken tartani magánindulatait. 

Cserni János bíró alkalmatlan a bírói munkára, mert súlyos elfogultságát nem palástolja. 

Sietünk megnyugtatni a bírói hivatás baloldali barátait: ha az új főbíró, Szájer József felesége mondjuk az Echo Televízióban megvallja jobboldal iránti szimpátiáját, akkor azt is habozás nélkül elítéljük.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bang Jensen
2013. október 07. 10:48
Foglalkozott már azzal valaki, hogy ez az alak - Cserni János - nem leszármazottja -e vagy bármilyen módon rokona a Kommün egyik leg véreskezúbb Lenin fiójával, Cserny Józseffel. Akit 210 társával együtt felakasztottak. Azok a finom gyerekek katolikus körmenetre is lőttek Budán.
Szedlacsek
2011. december 14. 23:19
Ceterum censeo Johanum Csernii esse delendam
flo
2011. december 14. 09:52
Szentesi! Már megint egy merő hazugság, amit írsz. Szándékosan félreértelmezed, csúsztatva félremagyarázod Cserni nyilatkozatát. Azért, mert azt mondta, hogy romlott az alkotmányos helyzet illetve Szájerné várhatóan a közös akolból származókat fog kinevezni bírónak, ez már azt jelenti, hogy politikailag elfogult?
Muttimi
2011. december 14. 09:40
"....szerinte az újonnan munkába állított 250 új bíróról »mindenki el tudja képzelni«, milyen döntéseket hoz majd." A nagy többségük fogalmazó és titkár volt, évek óta bíróságon dolgozik, a jelenlegi bírói kar saját nevelése. Mindenképpen bíróvá váltak volna, legfeljebb tovább kellett volna várniuk rá, holott a kritériumoknak megfelelnek. Bár tájékozatlan olvasónak lehet, hogy jól hangzik a mondat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!