Megettük a pudingot, de nem ízlik

2012. február 23. 08:14

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének feltétlen támogatói elfelejtik: ez a rezsim is elmúlik.

2012. február 23. 08:14
Szalay Tamás Lajos
NOL

„A kormányzati politika magyarázói azzal hárítanak a médiafelügyelet fenyegetése, a bírói és ügyészi függetlenség megkérdőjelezése, az Alkotmánybíróság pártbefolyás alá helyezése kapcsán, hogy »a puding próbája az evés«. Azt állítják: csupán az ellenzék gerjeszti az ordas gyanút. De tessék megvárni, hogyan működnek a törvények és a szervezetek, s majd akkor kell kiabálni, ha bebizonyosodik a feltételezés. Egyszerű lenne a Klubrádió elhallgattatásával lecsapni ezt az érvet, annál erősebb bizonyíték nem kell ugyanis. Vagy emlékeztetni: Damoklesz függő kardja épp attól fenyegető, hogy nem zuhan le.

A Nemzeti Együttműködés Rendszerének feltétlen támogatói eközben elfelejtik: ez a rezsim is elmúlik. Két év múlva, esetleg később. A mostani bérlők távoznak, jönnek az új lakók, a bútorok meg az őrkutya (és a kard) marad. Azok, akik most kételyek nélkül elfogadják a centrális erőtér kiépülését, nem vesznek arról tudomást, hogy olyan jogosítványokat adnak az utánuk következőknek, olyan »alkotmányos« kereteket és gyakorlatot teremtenek balosoknak, liberálisoknak, eltévedt középkonzervatívoknak, láncolós zöldeknek, gárdamellényes szélsőségeseknek, amelyekkel a jövőben majd ezek élhetnek. Sőt visszaélhetnek.

És akkor már senkinek sem lehet egyetlen szava sem. Aki nem érti, hogy miért botrányos egy fideszes képviselőjelöltet főügyésznek megtenni, egy fideszes képviselőt számvevőszéki elnökké választani, egy fideszes képviselőt a médiafelügyelet teljhatalmú urának megtenni, egy fideszes képviselő feleségét a bírósági hivatal élére kinevezni, az képzeljen el olyan Magyarországot, amelyben Lendvai Ildikó a Médiatanács kilenc évre kinevezett vezetője, Gyurcsány Ferenc felesége a bírósági hivatal első embere, és dönthet bírói kinevezésekről, ügyek áthelyezéséről. Amelyben Vona Gábor választatja meg az évekre bebetonozott főügyészt vagy amelyben Mesterházy Attila személyesen ültet be valakit az Alkotmánybíróságba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Feyszáll
2012. február 23. 19:02
A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki se végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk, ne is tagadja!
lajkakutya
2012. február 23. 17:11
Jól csinálja a FIDESZ! Az utóbbi hetekben láthatjuk, milyen az, amikor kommunisták, liberálisok kezelik Magyarország ügyeit. Ha tehetik, "rárontanak a nemzetre". Ha tetszik, ha nem, a haza érdeke az, hogy a hazaárulókat távol tartsuk Magyarország ügyeitől. Lehet, hogy rövidtávon ráfizetés, de meg fog térülni!
Senye Péter
2012. február 23. 17:04
Sokan szeretnék a demokratikus rend kialakulását valamiféle bibliai teremtéstörténetté tenni: mikor Ádámnak és Évának még köldöke is lehetett. A fékek és ellensúlyok nem a kezdet-kezdetén kerültek a helyükre, hanem az egymást váltogató, de politikájukban nem egymás szöges ellentétét képviselő pártok hagyatékai a következő kormánynak.
antioxi
2012. február 23. 16:56
Szalay! Ez a rendszer nem múlik el, mégegyszer mondom: nem múlik el - ne reménykedj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!