Drukkolok Magyarországnak

2012. március 21. 18:13

A magyarországi sajtóvádakkal ellentétben nem »fizetett statiszták« érkeztek Budapestre, pláne nem a magyar kormány kezdeményezésére.

2012. március 21. 18:13
Jaroslaw Gizinski
Heti Válasz

„A transzparenseken látható Polska szó nem Lengyelországot jelentette, hanem a Gazeta Polska hetilap nevét, mivel a »Nagy utazás« ennek az újságnak a rendezvénye volt - a magyarországi sajtóvádakkal ellentétben tehát nem »fizetett statiszták« érkeztek Budapestre, pláne nem a magyar kormány kezdeményezésére.(...)

Mindenki hirdethet olyan igét, amiben hisz. Mégis jó lenne néha tudni, hova utazunk. A magyar jobbközép és a posztkommunista erők harcát összehasonlítani a két lengyel jobboldali párt civakodásával egyszerűen félreértés, ha nem rosszakarat. Volt, aki üdvözölte a homoszexuális házasság és az abortusz tilalmát Magyarországon, mit sem tudva arról, hogy a magyar törvények ebben a tekintetben messzemenően liberálisabbak, mint a mieink. Sovány vigasz, hogy az a maroknyi francia, aki ugyanabban az időben Pesten tüntetett, szintén nem tudta, milyen országban jár. Amikor a lengyelek az erkölcsi fertő és az uniós gyarmatosítás ellen harcoló magyarok mellett tüntettek, a franciák meg voltak győződve arról, hogy egy születőben levő fasiszta diktatúrának igyekeznek gátat vetni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JackHárpi
2012. március 22. 08:57
...de hála az Istennek el is mentetek! De mondjuk jobb lett volna ha nem a Lengyelországban hülyének tartott Kazsinszki hívei jöttek volna! ...esetleg az igazi lengyelek s persze nem biodíszletnek hanem tényleg ünnepelni!
Dr. Táskás Tóni
2012. március 22. 02:06
Akik idejöttek, azok Lengyelországban olyan kdnp-s méretű támogatottsággal bírnak. Tehát az összes kacsinszki fan itt volt, egy sem maradt otthon.
korona
2012. március 21. 19:47
jav: hogy az EU=higy az EU-t; Őslakós=őslakos
korona
2012. március 21. 19:42
Ha Orbán elgondolása volt a lengyel és a magyar összefogás, akkor jó stratégiát választott. Ugyanis arról van szó, hogy az EU nem tekintetbe véve, egy olyan tömböt hozzon létre, amelyik valahogy versenyképes Európa nyugati felével, amelyik bizony nagyon elveszítette nemzeti mivoltát, már-már több a bevándorló, mint az őslakós. A nyugat minden esetre folyékonnyá, bizonytalanná vált a rengeteg, valamikori gyermetokról bevándorlók és a zsidók miatt. Ez utóbbiak a szó legszorosabb értelmében majdnem minden "nyugati" országban átvették az illető ország irányítását úgy, hogy befurakodtak a kormányokba. Lehet, hogy mindannyiunknak fel kell készülnünk egy olyan éltmódra, ami most kezd kibontakozni ezen a "nyugaton", mert az élet és a jövő a fiataloké és nem az öregeké. Egy új társadalom alakul ki és lehet, hogy az rosszabb, kegyetlenebb vagy jobb és élhetőbb lesz. Mi már nem fogjuk annyira megtapasztalni. Egyedüli bökkenő, hogy ennek a nagy kialakulásnak itt vannak a hátráltatói: Csehország, Lengyelország, Litvánia, Lettország, Észtország, Magyarország és bizony Szlovákia, Románia és Bulgária is. A mai (nem zsidó) fiatalok egyre türelmetlenebbek, és most, rögtön élni akarnak és aki útjukba áll, félrelökik. Semmi olyasmivel már nem törődnek, amivel a régebbi fiatalok még igen. Orbán taktikája az, hogy egy külön tömb jőjjön létre, amelyben a benne élők határozzák meg a saját életformájukat. Gondolom. Mert azért nem vagyok ebben annyira biztos. De valamivel vissza kell vágnai az EU-nak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!