Szakítsunk a mély magyar pesszimizmussal

2013. január 25. 09:05

Csak optimistán pártol hozzánk a szerencse, mert elkerüli a rosszkedvűt, a búslakodót, azt, aki az „úgysem sikerül” csapdájába csalta önmagát.

2013. január 25. 09:05
Matolcsy György
Heti Válasz

„A szellemi kíváncsiság is vonzza a szerencsét, ahhoz pártol, aki újból és újból megkérdőjelezi a megszokottat, a kőbe vésett rendet. A kormány ezt teszi már közel három éve, újból és újból új kérdéseket teszünk fel és új válaszokra találunk politikában, gazdaságban egyaránt. Az állam megújul, érdemes ezt másoknak is követni: újból és újból érdemes megkérdőjelezni az eddigi járt utakat. Ne hagyjunk ki járatlan utat eddig jártakért!

A legfontosabb azonban, hogy szakítsunk a mély magyar pesszimizmussal. Csak optimistán pártol hozzánk a szerencse, mert elkerüli a rosszkedvűt, a búslakodót, azt, aki az »úgysem sikerül« csapdájába csalta önmagát. Meglepő fordulatok érik azt, aki átáll az optimisták, a bizakodók oldalára: hirtelen kezdenek jobban menni a dolgai, többször sikerül, mint korábban, szerencsésebb lesz, mint előtte. Az első sikerek már erősítik az önbizalmat, táplálják az optimizmust: az első lépés nehéz, a többi jön már.

Minél többen bízunk a növekedési fordulatban, annál közelebb jön.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
6qwasyx
2013. január 25. 14:23
Nincs nagyon nagy piaci, pénzügyi jelentősége annak, hogy a kormány két héttel korábban törlesztette a Nemzetközi Valutaalappal szembeni adósság egyik, 607 millió eurós részletét, a lépéssel a kabinet a befektetőknek üzent. Egy euró délután egykor 297-298 forint között mozgott. Ez jó 3-4 forintos gyengülés az elmúlt napokhoz képest. A hetet még 292-ről kezdte pénzünk. A svájci frank árfolyamát figyelők is idegeskedhetnek, itt ma fillérekre megközelítettük a 240-es szintet, míg hétfőn még 235 forint volt az árfolyam. A dollár esetében nincs ilyen mértékű romlás: hétfői 219-es szintről 221-ig romlottunk ma. Hát így!
6qwasyx
2013. január 25. 14:15
Egy idős bácsi egyedül élt Felcsúton. Egy napon felakarta ásni kertjét, de ez számára nehéz munka volt. Az egyetlen fia Viktor, aki szokott segíteni neki, börtönben volt. A bácsi írt egy levelet neki: "Kedves Viktor, szomorúan érzem magam, mert nem tudom felásni a kertet, mert túl öreg vagyok hozzá. Tudom, ha itt lennél felásnád szívesen nekem, mint a régi szép időkben. Szeretettel, apa " Pár nap múlva érkezik a levél a fiától: "Kedves apa, ne ásd fel a kertet. Ott vannak a holttestek elásva. Szeretettel, Viktor" Aznap hajnali 4 órakor megérkezett a TEK és felásta az egész kertet, de nem találtak semmit. Bocsánatot kértek majd elmentek. Másnap újabb levél érkezett: "Édesapám, menj és ültesd el a paradicsomokat. Ez volt a legtöbb amit ezen körülmények között tehettem. Szeretettel, Viktor"
Shom_Ford_All
2013. január 25. 12:33
"A legfrissebb adatok szerint újabb mélypontra jutott a kiskereskedelmi forgalom volumene. A szükséges dolgokon is tudunk még spórolni."--mai hír. Matolcsy Ilyen pátoszos dumájáért még egy vizes zsemlét sem adnak a közértben.
orbán(c)
2013. január 25. 12:07
Egyszerűen hülye ez az ember!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!