Mondjon le!

2013. március 27. 09:04

Viviane Reding súlyosan melléfogott és leszerepelt. A három éve hivatalban lévő kabinet döntéseinek semmi közük a Tobin-ügyhöz.

2013. március 27. 09:04
Fekete Gy. Attila
NOL

„Viviane Reding súlyosan melléfogott és leszerepelt. Amit a Frankfurter Allgemeine Zeitungban mondott, hogy tudniillik nem lepte meg, hogy Írország vonakodik kiadni Magyarországnak Francis Ciaran Tobint, hiszen itt kérdéses az igazságszolgáltatás függetlensége, védhetetlen. Nem mintha a három éve hivatalban lévő kabinet nem hozott volna számos olyan döntést, amely a bíróságok és más alkotmányos intézmények politikai befolyástól mentességét kétségessé tették, de ezeknek semmi közük a Tobin-ügyhöz. És a Tobin-ügy megfeneklése sem magyarázható a magyar kormány 2010 óta tett lépéseivel. (...)

Amikor Tobint elítélték, sem itthon, sem külföldön nem vitatta senki a magyar bíróságok függetlenségét. Talán elkerülte Reading figyelmét, de nem is Navracsics Tibor volt az első magyar politikus, aki a segítségét, a közbenjárását kérte e jogerős bírói ítélet végrehajtásához. Az ír gázoló leültetése ugyanis azon kevés ügy egyike Magyarországon, amelyben az egymást követő kormányok nem írták felül elődeik álláspontját csak azért, »nehogy már azoknak legyen igazuk«. 2002 óta minden kormány minden igazságügy-minisztere ugyanazért küzdött: Írország adja ki vagy ültesse le Tobint. Ha semmi másban, de ebben teljes a politikai konszenzus.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2013. március 27. 15:30
De bárhová megyek a dobtáras ott áll az út végén...;)
Hober Marlow
2013. március 27. 13:50
Én sem hittem volna, hogy valaha is ennyire egyet tudok érteni Fekete Gy. Attilával. Igaz van az írásában pár apró szurkapiszka, de hát az még elfér, ha már a Népszabadságba ír :D
countrystudy
2013. március 27. 13:50
gyerekeket felhasználni politikai céllal?? reding,osvát...ízléstelenség,aljasság.
DFK
2013. március 27. 12:22
Ennyit az EU-ról...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!