Trafik után gyógyszertár, kaszinó

2013. július 16. 23:12

Ezek az intézkedések teljesen megszüntetik a szabad vállalkozás jogát Magyarországon.

2013. július 16. 23:12
Varju László
Facebook

„A mai nappal lezárul a rendszerváltás utáni Magyarország legarcátlanabb lenyúlási akciója. Mostantól nem árusíthat dohányterméket az, akit a Fidesz nem tartott (tiszteletre)méltónak arra, hogy bevegye a trafikmutyiba. Többezer ember, többezer család megélhetése vált semmivé, mert a konkurencia zavarná a Fidesz barátainak és üzletfeleinek juttatott zsíros üzlet zavartalan élvezetét.

Az akció annyira jól sikerült, hogy a Fidesz, úgy tűnik, sajnálná veszni hagyni a gondosan kidolgozott eljárást. Alkalmazza a gyógyszertárak esetében, ahol törvénnyel kötelezték a tulajdonosokat, hogy a tulajdonrész legalább felét ott dolgozó gyógyszerészeknek adják el, ahol pedig azt a gyógyszerészek nem veszik meg, vásárlóként belép az állam, hogy később cinkelt lapokkal lebonyolított pályázaton ossza ki híveinek. És alkalmazni készül a pénznyerő automaták esetében is, amiket a kormány fél éve betiltott, most pedig – hogy a piacot letarolta – újbóli engedélyezésüket tervezi, persze állami engedélyhez kötve. Ezek az intézkedések teljesen megszüntetik a szabad vállalkozás jogát Magyarországon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetigi
2013. július 17. 15:51
Ezek az ex-komcsik dumálnak szabad versenyről, pofám leszakad! Horváth Mengelica Ágnes minisztersége alatt Matejka Zsuzsanna (országos főgyógyszerész) csókos cimbijei lenyúlták az ágazatot. Ezt fogja korrigálni most a Kormány.
BőröndÖdön
2013. július 17. 10:57
Orbanistán 2014-ben megszűnik!
Zokni
2013. július 17. 08:42
Ez a jelenség érdekes. A demokratikus intézmények felszámolása - a hatalom megtartása érdekében, illetve a folyamatos kampánytevékenység mellett EGYETLEN valós cél látható a Fidesz "politizálásában": az állami vagyon, az Eu-s pénzek, a már elosztott tulajdon eljuttatása a SAJÁT, Fideszes zsebekbe. NEM TITKOLVA, hogy az Orbáné is köztük van. Tehát a legfőbb szoci ellenes "érv" - a lopás - egyértelműen megvalósulni látszik a Fidesznél. Vajon, miben reménykedhetünk?
nemzeti nikk
2013. július 17. 08:31
Buta vagy narinéni! Sántha a Continental Tobbacco vezére. Hódmezővásárhelyi dohánynagykereskedő, és forgalmazó.Illene tudnod, ha már mindenről véleményed van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!