Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Mi történt?

2013. szeptember 14. 13:51

Bármilyen erővel tombol is körülöttünk az ostobaság a látható terekben, a médiában, a közéletben, azért van itt egy normális, kritikusan és önkritikusan gondolkodó ország. Interjú.

2013. szeptember 14. 13:51
Geszti Péter
Geszti Péter
168 Óra

A pályázati felhíváshoz véres, sebzett arcokról készült képeket, igazi brutál látványt mellékeltetek. Nem estek nektek?

De. Sokan bíráltak minket, ám engem ez is arról győzött meg, hogy jót húztunk. Elég bátrak voltunk ahhoz, hogy olyan kemény üzenetet küldjünk, amelyre reagálni kellett. A kiállítás mottója onnan ered, hogy olvastam Hankiss Elemérnek egy cikkét a Népszabadságban, amelynek ez volt a címe: Mi történt velünk? Ez egybevágott a gondolatunkkal, hogy ma olyan országban élünk, ahol kivétel nélkül mindenki sérült valamennyire. Van, akinek a számára ennek lelki, spirituális, másoknak morális, esetleg fizikai vagy akár anyagi okai nyilvánvalóak. Körbe-körbe annyira megsebeztük már egymást, hogy még azok is tele vannak vélt vagy valós sérelmekkel, akikről azt gondolnánk, a mostani korszak nagy nyertesei. Ez pedig deformálja a környezetükhöz való viszonyt. Azt is, ahogyan mozognak a politika, a kultúra vagy a gazdaság világában. Arra voltunk kíváncsiak: minderről mit gondolnak az emberek most?

Miért gondolod, hogy a mostani kurzus kivételezettjei is sérültek?

Látszik a viselkedésükön. Mindenütt érződik a paranoia, az indulatosság, a reakciók torzulása. De ez nemcsak rájuk vonatkozik, hanem mindnyájunkra. De azért az @rcban én legjobban azt szeretem, hogy arra bizonyíték: az emberek nem veszítették el a játékos kedvüket, a humorukat, az őszinteség iránti vágyukat. Arra bizonyíték, hogy bármilyen erővel tombol is körülöttünk az ostobaság a látható terekben, a médiában, a közéletben, azért van itt egy normális, kritikusan és önkritikusan gondolkodó ország. És vannak, akik ezt plasztikusan ki tudják fejezni.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2013. szeptember 15. 06:02
A 168óra lenne megbízható hírforrás? "A Francia Nagykövet cáfolja, hogy a Francia Köztársaság elnöke bármilyen exkluzív interjút adott volna a 168 óra tudósítójának, ellentétben azzal, ami a hetilap jelenleg kapható 14. számának címlapján szerepel. Tulajdonképpen e cikk olyan álláspontokat ad közre, amelyek nem azonosak a köztársasági elnök álláspontjával. A francia nagykövet felkérte a szerkesztőséget arra, hogy tegyen meg mindent, beleértve a lap érintett számának visszavonását, e megtévesztő beállítás megszüntetésére" - olvasható Franciaország budapesti nagykövetének pénteki közleményében." Forrás: http://index.hu/belfold/168ora0404/
Taxin
2013. szeptember 14. 23:47
A kedves mama külkeres volt az ántivilágban.
leech
2013. szeptember 14. 21:08
Árok ásó geciGeszti , Áruld el köcsög ? Mit keres a büdös menórátok a mitológiai Csodaszarvasunk agancsa helyén ? A megbotránkoztatás volt a célod ? Akkor én most megbotránkoztam és azt mondom , hogy menj a kurva anyádba !
Krupp Skya
2013. szeptember 14. 21:02
Nekem az a kép tetszik a legjobban amin next papa szerepel három frizurával három felirattal yev, gay, nazi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!