Kedves újságíró kolléga!

2013. szeptember 05. 13:21

Te is írsz - az Indexen, a 444-en, a Cinken vagy épp máshol - s én is írok időnként ezt-azt. Bánt a féktelen és előre elhatározott pesszimizmusod.

2013. szeptember 05. 13:21
Piros Anna
Jobbklikk

„Sokat gondolkoztam rajta, hogyan szólítsalak meg ismeretlenül. Nem vagyok ugyan újságíró, mégis engedd meg, hogy kollégának szólítsalak, hiszen ha közvetve is, együtt dolgozunk nap, mint nap. Te is írsz - az Indexen, a 444-en, a Cinken vagy épp máshol - s én is írok időnként ezt-azt.

Sokat töprengtem azon is, mit is mondjak neked, hogyan öntsem formába a mondanivalómat, s végül eljut-e majd hozzád egyáltalán. A dilemmák ellenére most mégis megpróbálom megfogalmazni, és megosztani veled, ami a munkád kapcsán nyomaszt.

Legjobban talán az a féktelen és előre elhatározott pesszimizmus, rosszkedv és elégedetlenség bánt (ha fogalmazhatok ilyen őszintén), amelyet kiérzek minden sorodból. Tudom én, hogy úgy érzed, ma akkor ismerik csak el képességeidet, ha mondanivalód kíméletlenül kritikus, ha megtalálsz és reflektorfénybe helyezel minden egyes hibát, ha a kákán is csomót keresel, ha kinyilatkoztatod az igazságot, amit így majd mások is képesek lehetnek végre felismerni. Én is rendületlenül hiszek a kritika előremutató erejében. De hidd el nekem, kérlek, nem baj, ha kritikus észrevételeidnek a megsemmisítés mellett jobbító szándéka, magasabb rendű célja is van; s így nemhogy nem vesz el belőlük, hanem hitelt kölcsönöz cikkeidnek, ha megpróbálod azt is láthatóvá tenni, elismerni, ha valami jó, helyes, megfelelő. Próbálj meg igazán a dolgok mélyére hatolni időnként, s kimondani, ha valami tetszik, még ha olyasvalaki teszi vagy mondja is, akiről ezt nem tudtad elképzelni, vagy akit manapság nem sikkes dicsérni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karcolt
2013. december 12. 22:32
Bazdmeg, a teljes fideszes média és a kurucinfo is zsidók kezén van. Azt a kurva, ez most esett le.
egysegelem
2013. szeptember 17. 14:10
"Tudom én, hogy úgy érzed, ma akkor ismerik csak el képességeidet, ha mondanivalód kíméletlenül kritikus, ha megtalálsz és reflektorfénybe helyezel minden egyes hibát, ha a kákán is csomót keresel, ha kinyilatkoztatod az igazságot, amit így majd mások is képesek lehetnek végre felismerni." Vagy ha egy kozpenzbol finanszirozott kormanyportalra irsz rendszeresen es veszed fel a honorariumot erte. Akkor is elismernek, es ha eleg kitarto vagy, le fog esni valami erdemrend kozepkeresztje is. Idovel.
cöfös civil
2013. szeptember 07. 16:31
Nagy a te nosztalgiád a munkásőr zubbonyod után. Vedd fel nyugodtan, attól még fideszes fasz maradhatsz. Sőt!!!!
Arno111
2013. szeptember 06. 14:56
Cigó!Eszed nincs az látszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!