A két Rostás

2013. október 08. 08:22

A két Rostás. Meg a többi. Az „ároktői banda”. Sajnos nem lehet elvenni az életüket. Kirekeszteni, eltüntetni, elzárni viszont kötelesség.

2013. október 08. 08:22
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Hírlap

„A két Rostás bujkál. Az Elemér meg a Henrik. Apa és fia. Furcsa, hogy van nevük. Hiénáknak, sakáloknak, patkányoknak többnyire nincs nevük… Bujkálnak. Valahol. Pincében, ólban, széna között, rossz padláson, odakint az erdőn, fa odvában, állat rokonságnál – valahol.

A két Rostás. Meg a többi. Az »ároktői banda«. Idős, védekezésre képtelen emberekre támadtak. Mindannyiunk szüleire, nagyszüleire, dédszüleire. Összeverték, kínozták őket. Kettőt meg is öltek. S vitték, amit találtak. Az életükért rettegő öregek odaadták volna mindenüket, olykor azt a semmit is, amit magukénak mondhattak, de az állatok a szenvedést akarták. Mások szenvedését, a náluk gyengébbek szenvedését élvezték.

Visszavonok mindent. Nem állatok: emberek. Ilyenre csak ember képes. Az ilyen embereket pedig el kell tüntetni a társadalomból. Hogy mindnyájan élhessünk nyugodtan, s hogy minden tisztességes cigány élhessen nyugodtan. Mert ezek nekik ártanak a legtöbbet. De sajnos nem lehet elvenni az életüket. Kirekeszteni, eltüntetni, elzárni viszont kötelesség. Mindet, aki ilyet tesz. Örökre. (...)

Aztán azt a bírót is szeretném látni, aki meghozza a szabadlábra helyezés határozatát – mert kénytelen így ítélni négy év tehetetlenkedés és bűnös aktatologatás után! –, de nem rendelkezik arról, hogy a szabadlábra kerülő, szadista állat emberek a lehető legszigorúbb házi őrizetbe kerüljenek. Állandó rendőri felügyelet, jeladó karperec stb. Mégis, mit gondolt az a bíró? Mi járt az idióta fejében? És most mit gondol?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. október 08. 17:35
A bíróságokra is ráfért volna a nagytakarítás. Ebbe bele is kezdtek, de azután az EU-s nehéz-tüzérség elgázolta a próbálkozást. Köszönjük EU-bürokraták!
Bang Jensen
2013. október 08. 13:27
A kommenteket olvasva érdekesnek találom, hogy senki nem emliti azt, hogy ezt az ügyet CSERNI JÁNOS bíró tárgyalja, aki már többször betett a FIDESZ-nerk, s most, hogy a többségében bolseviki bírói kar összetartást hirdetett Orbán leégetésére, Cserni is belendült.Emlékszünk az ügyeire, Rávész Máriusz megveréséről bíró létére gűnyolódi könyvet írt stn.A rendőrök azt nyilatkozták, hogy egy nap 9 alkalommal keresték Csernit, hogy rendelje el az állandó őrizetet, nem vette fel a telefont.Szabotált, ahogy ismerjük. Tényleg nem rokona ez a pasa Cserny József kommün Lenin fiúnak? Foglalkozott már ezzel valaki?
BőröndÖdön
2013. október 08. 11:24
Zsoca,ne kend a bíróságra,csak azért,mert ott még nem az állampárt dirigál!
szalámis hegedű
2013. október 08. 10:57
Magyarország jobban csúszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!