Levél a mindenkori román kormányfőhöz

2013. december 03. 06:48

Adófizetőként nemrégiben itt a Facebookon nehezteltem amiatt, hogy a négy titkosszolgálatra a költségvetésből kétszerte többet fordítanak, mint például az egészségügyre. Ezek szerint nem elég.

2013. december 03. 06:48
Demeter Szilárd
Demeter Szilárd
Facebook

„Tisztelt Elvtárs!

Fel vagyok háborodva. Az alábbi cikkben azt nyilatkozza Borboly Csaba ügyvédje, idézem: »... számos súlyos fordítási hibát észleltünk a lehallgatott beszélgetések legépelésében. Másrészt pedig több helyen a Borboly Csaba által mondottakat a beszélgetőtársának tulajdonítják és fordítva«.

Adófizetőként nemrégiben itt a Facebookon nehezteltem amiatt, hogy a négy titkosszolgálatra a költségvetésből kétszerte többet fordítanak, mint például az egészségügyre. Ezek szerint nem elég. Tessenek nekem rendes lehallgatókészülékeket venni, az a korszak már elmúlt, amikor a szobába került plusz szekrényből tudtuk, hogy lehallgatnak.

Másfelől magyar nemzetiségű állampolgárként mélységesen sértenek a fordítási hibák, hát a nyelvi jogainknak coki?

Nagyon nem jó ez így. Bezzeg, Ceausescu elvtárs ideje alatt ekkora hibákat nem követtek el. Az lehet a baj, hogy a régi Szekuritáté állományának csak egy részét vették vissza a SRI megalapításakor, a régi, kipróbált elvtársakat meg elküldték nyugdíjba. Ezek a mai fiatalok már más munkakultúrában nőttek fel, elvonja a figyelmüket a Fészbuk meg a diszkó, megbízhatatlan bagázs, az ő kedvükért nem vagyok hajlandó angolul konspirálni, mert azt tudnák fordítani, hogy a fene ette volna meg a youtube-ot és a multiplexet.
Remélem, mihamarabb orvosolják ezeket a problémákat, mert nem szeretnék úgy élni, hogy egy feszt kell aggódnom, mikor fordítják félre a lehallgatott nemzetállam-ellenes mondataimat, vagy esetleg másnak tulajdonítják az eszméimet. Még a végén plagizálás gyanújába kevernek...

Ha már fizetek érte, akkor korrekt munkát várok. Ez a minimum.

Maradok egyre fogyatkozó tisztelettel,
Demeter Szilárd”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Necoure Yamakee
2013. december 03. 08:22
Meg-meg-meg! Kialtsatok tobbet, hangosabban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!