Vészjelzés

2014. január 28. 08:46

Nem szeretnénk, ha még egyszer az a vád érne bennünket, hogy nem szólunk időben. Magyarország a szakadék felé menetel.

2014. január 28. 08:46
A szerk.
NOL

„Az OECD jelentése rendkívül udvarias formában ismétli meg, amit számtalan hazai közgazdász (a kormánynál és a kormánynak dolgozókon kívül tulajdonképpen az összes) számtalan alkalommal elmondott már. Vérmérséklettől függően óvatosan vagy keményebben fogalmazva.

A diagnózis egyszerű, a recept nehezebb. A különadók fojtogatják a gazdaságot, a rezsicsökkentésen alapuló fogyasztási többletre nem lehet hosszú távon építeni, a kiszámíthatatlanság és a jogbizonytalanság visszaveti a beruházási hajlandóságot, a demokráciadeficit csökkenti a versenyképességet. Magyarország eddig azért élt túl, mert az amerikai jegybank nyomta a pénzt a gazdaságba, és a bőségben sikerült nem eszméletlen drága forrásokkal finanszírozni a magas külső adósságot. Törékeny egyensúlyunkat egy gyengébb fuvallat is felborítja. Most azonban egyre többen már nagyobb viharra készülnek.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2014. január 28. 11:57
A NOL aggódik (szerintem azért imádkozik, hogy dőlne már be az ország). Hogy oda ne rohanjak!
puszika
2014. január 28. 10:56
Azt hiszem az öreg Lukacs sem tudja miért lájkol benneteket!
briganti
2014. január 28. 10:14
Az Összeomlás felé tart az ország! Emberek, szavazzatok inkább azokra, akik már egyszer(?) az Összeomlásba vitték az országot...)felsorolni nincs idő, hely, hogy még mennyi kárt okoztak.) Ez lenne a NOL "Vészjelzés" üzenete? Ti hülyének néztek mindenkit?
states
2014. január 28. 09:51
Szegény Népszabó, majd 4 éve jósolja az unortodoxia bukását, és most aztán tényleg jósolja. Szánalmas vagy Népszabadság, a múltaddal, a jeleneddel, de leginkább a jövőddel együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!