Ha valami úgyis kiszivárog, azt el se kezdjük titkolni

2014. május 26. 10:32

Szerintünk semmi gond a Mandiner eljárásával: az uniós gyakorlatot kéne inkább megváltoztatni.

2014. május 26. 10:32
Alkotmányjogászok
Így írnánk mi

Ennek megfelelően mi – Tóth Zoltán választási szakértővel ellentétben – sem a Mandinert, sem a kiszivárogtatott részeredményeket utánközlő többi médiumot nem kárhoztatjuk az eljárásukért: az adatsor nem volt »titkos«, csak nem volt nyilvános. Ha a sajtó megkapja (azt most a forrásvédelemre is tekintettel hagyjuk is, hogy honnan), akkor naná, hogy leközli őket – jogot nem sért vele. Abban viszont teljesen igaza van Tóthnak, hogy az kicsit sem szerencsés, ha a nép a mindenkor legjobb NVB-kapcsolatokkal rendelkező újságíróktól tudja meg az eredményeket.

Ennek a helyzetnek a felszámolásához azonban leginkább az kellene, hogy ha az uniós intézményeknek ennyire fontos, hogy a választók más országok eredményeit ne ismerjék meg a szavazás előtt, akkor tartassák egyszerre a választásokat az összes tagállamban. Ha meg fontosabb, hogy a britek hét közben, az olaszok meg késő estig szeretnek szavazni, akkor adjuk fel azt a fikciót, hogy a másik tagállamban született eredmény a még le nem szavazott választót érdemben befolyásolja. Az embargó ugyanis nem működik, és eléggé egyértelmű, hogy amíg pártképviselők működnek közre a szavazatszámlálásban és létezik az internet, addig nem is fog.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2014. május 28. 22:11
Tóth Z. arról beszélne inkább, hogy a 2002-s választásnál milyen manipulációval segítették hatalomra a maszopot.
Bang Jensen
2014. május 28. 22:10
Miért vették le a site-ról Tóth Zoltán "örökös választási szakértő" cikkét? Remek kommentek voltak, múltjáról stb.
vigyor
2014. május 28. 22:10
Végre egy józan hang...mert, hát erről van szó. Azt már hozzá sem kellene tenni, hogyha Brüsszel csak egy icipicit is ismerné a tagállamok választóit, ez a marhaság eleve fel sem merült volna.
buckafej
2014. május 26. 22:39
Tiszta hülyeség, hogy nem lehetnek eredmények, mert az olaszok 11-ig szavazhatnak. Megtudják a digók, hogy itthon ki, hogy szerepelt és este 8-9 körül elrohannak szavazni? A modern telekommunikáció korában ez hülyeség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!