Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Megszűnt az igazság a Nemzeti Együttműködés Rendszerében

2014. szeptember 21. 16:06

Az elmúlt napokban olyan hazugságot állított igazságként a kormány, amelyhez maga gyártott hamis bizonyítékokat, és a parlamentben akarják vizsgálni a saját maguk által kreált ügyet. Ez már koncepciós per.

2014. szeptember 21. 16:06
Jámbor András
Jámbor András
Kettős Mérce

„Az elmúlt napokban egy olyan hazugságot állított igazságként a kormány, amelyhez maga gyártott hamis bizonyítékokat, majd miután szembesítették a bizonyítékok hamisságával, mennek tovább, és a parlamentben akarják vizsgálni a saját maguk által kreált ügyet. Ez már koncepciós per. És a nyilvánosság nem tud megálljt parancsolni.

A Magyar Nemzet tegnap közölt egy levelet, amely szerinte azt bizonyítja, hogy a TASZ és az ombudsmani hivatal titokban összejátszott Kocsis Máté és a nyolcadik kerület ellen, amikor a hivatal a Kék Pont tűcsere programjának megszüntetése kapcsán elmarasztaló jelentést írt.

Még aznap, pár óra múlva kiderült, hogy a Magyar Nemzet által közzétett levelezéshez a TASZ-nak semmi köze, az egy belső levelezés volt, ami a hivatal két munkatársa között zajlott.

A Magyar Nemzet tegnap este újabb „bizonyítékot” tett közzé, amely szerint Sárosi Péter, a TASZ munkatársa egy levelet írt a hivatalnak, amelyben arról érdeklődik, mikor kerül ki a jelentés, majd a hivatalvezető válaszolt, hogy nagyon köszöni, és továbbította a levelet. Ez a leleplezés. Csak a nagy leleplezésben azt felejtette el megírni a Magyar Nemzet, hogy Sárosi és a TASZ kezdeményezte a vizsgálatot, mindenfajta jogszabályi előírásnak megfelelően. Aztán pedig megkérdezték, mikor lesz döntés. Amire a hivatalvezető kedvesen válaszolt. A Magyar Nemzet szerint ez a civilek és a Fidesz által választott ombudsman között meglévő kormányellenes összeesküvés bizonyítéka. 

Mégis tegnap a Magyar Nemzet cikkére hivatkozva Kocsis Máté és Lázár János, ma pedig Rubovszky György is megtámadta az ombudsmani hivatalt, azzal vádolva, hogy elveszítette a függetlenségét. Lázár magának az ombudsmannak a lemondását követeli, Rubovszky meg összehívja a parlament bizottságát. Ez így hajtóvadászat és koncepciós eljárás.

És mégis ez a koncepciós eljárás válik igazsággá, egyrészt mert az ügy bonyolult, másrészt mert nem a bizonyítékok igazságáról zajlik a közbeszéd, hanem csak a vádról.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DFK
2014. szeptember 22. 12:21
Én miért is finanszírozzam az adómból a drogosok tűcseréjét? De ahogy olvasom, itt már nem is tűcsere volt, hanem tű osztogatás.
Agricola
2014. szeptember 22. 09:53
Jámbor András csendesen kérődzik, igen jámbor fajta. A kérődző haszonállatok, a szarvasmarhák kettős gyomra felböfögi a takarmányt és pihenés közben újra csócsálja. A biztosi hivatal előre egyeztetett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezettel arról, hogy mikor lásson napvilágot a VIII. kerületi tűcsereprogramról készült, a józsefvárosi vezetést elmarasztaló jelentés. A hivatal elfogultan együttműködött a szervezettel az, hogy a levelezésből kiderül: már megvolt az ítélet, amikor az önkormányzatot még meg sem kérdezték. A rómaiak ismerték már a jogelvet: „Audiatur et altera pars”, azaz hallgattassék meg a másik fél is. Az Ombudsmanunk hivatala kétezer évvel le van maradva a római jogászok tudásához képest is.
Agnieszka
2014. szeptember 22. 08:33
Nagyon elég a "független", "pártsemleges", a közösség érdekében tevékenykedő TASZ-ból. A közösség érdeke, h. Magyarországon lehetőleg, ne legyen SENKI, aki drogot vesz magához és ne legyen SENKI, aki árulja. A Kék Pont körüli cirkuszra, ami a lépten-nyomon, utcán szétdobált fecskendők takarítását megtagadó, a új injekciós tű elosztást szívesen végző "civilekről" szólt, még nagyon jól emlékszem. Ha tűcserét bonyolítottak volna le, nem kellett volna takarítani. Remélhetőleg nemcsak nekem van elegem a TASZ-ból. Az, h. az ombudsmani hivatal együttműködött abban, h. minél nagyobb legyen a cirkusz, a Kék Pontot lakossági kérésre bezárató VII. kerületi Önkormányzat ellen, magáért beszél. Borza Beáta által, az Ombudsmani Hivatal részéről a baráti együttműködés és segítségnyújtás, kommunikációs részletekbe menő egyeztetéssel az oly igen "civil" TASZ számára nem hinném, h. az Ombudsmani Hivatal helyes üzemszerű működése lenne. Ez nem nagyon bonyolult.
Pofa Benő
2014. szeptember 21. 22:22
A hatalom mindig hazudik, minden hullámhosszon.Csak van mikor bevallják, van mikor nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!