Egy tucat ember biztosan tudott a nemi erőszakról

2014. október 07. 11:10

Nem vinné előrébb az ügyeket a lemondásom. Interjú.

2014. október 07. 11:10
Király Miklós
vs.hu
Ön feljelentést tett szexuális erőszak miatt, ugyanakkor a lány az Indexnek azt mondta, nem akarta, hogy az ügy bíróság elé kerüljön. Ezt megbeszélték vele előtte?

Igen, tájékoztattuk a hölgyet, hogy ebben a helyzetben az egyetemnek nem nagyon van más lehetősége. Ezt ő tudomásul vette. Nyilván a rendőrség majd mérlegeli, hogy magánindítványra szükség van-e. Ha a sértett védekezésre képtelen állapotának kihasználásával történt egy bűncselekmény, és ez egybekapcsolódik kábítószer-birtoklással illetve -használattal, akkor az megalapozhat olyan tényállást, ami nem csak magánindítványra üldözhető.

Miből következtetnek kábítószer-használatra?

A lány elmondásából, hogy hirtelen került bódult állapotba, váratlanul tört rá a rosszullét. A beszámolók nem szolgáltattak további bizonyosságot erről.

Akik nem jelentették az ügyet, mit követtek el?

Büntetőjogilag nem lehet őket felelősségre vonni szerintem. Álláspontom szerint fegyelmi vétséget követtek el.

De nem kötelező jelenteni az embernek a bűncselekmény gyanúját, ha az tudomására jut?

Nincs általános feljelentési kötelezettség.

Az ÁJK HÖK vezetése lemondott. Ön fontolgatta a lemondását?

Nem vinné előrébb az ügyeket a lemondásom. Gyors és a határozott intézkedésekre van szükség, a kari vezetés a teljes körű és gyors feltárásban érdekelt. Ez a szörnyű eset, ahogyan a korábbi is az egyetemre és az érintett karokra vet rossz fényt, de a gólyatáborban történtekért azok felelősek, akik szervezték, és akik az ügyet megpróbálták eltussolni. Hangsúlyozom, hogy a Hallgatói Önkormányzat egy autonóm testület, saját költségvetésből, saját maguk szervezték ezeket a programokat, amelyre a kari vezetésnek nem volt befolyása. A tábor egyik napjára kaptunk meghívást, ekkor elmondtuk, mit jelent az egyetem, mit jelent jogásznak lenni, azután hazautaztunk. Ennyi. De akkor nem érzékeltük, milyen drámai események történtek vagy történhettek.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2014. október 07. 21:39
"a Hallgatói Önkormányzat egy autonóm testület, saját költségvetésből, saját maguk szervezték ezeket a programokat, amelyre a kari vezetésnek nem volt befolyása." Akkor hogy lehet külsőleg fegyelmiket indítani, lemondatni egy autonóm szervezet tagjait?
lynx
2014. október 07. 16:20
Mi van itt, csikágó, a jogtudományi karra köztörvényes bűntettre hajlamos hallgatókat vesznek fel? Ezekből képeznek bírót, ügyészt, ügyvédet? Ilyen görbe tükör nincs! Talán haza kellene küldeni mindenkit nagyméltóságú uram, bezárnia maga mögött a campus ajtaját, és a kulcsot visszaadni, had keressenek más vezetőket és hallgatókat, ez nem abszurdisztán.
kjkj945
2014. október 07. 13:23
Tettestársként mindet sittre vágni. Cserbenhagyás, eltussolás stb forog fenn!
saddlenode
2014. október 07. 12:13
a nemi erőszak etikája: ez a jogi kar szelleme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!