Engem nagyon szórakoztat a főpolgármester úr

2015. március 05. 09:21

Tarlós Istvánról kifejezetten azt gondolom, hogy sokkal tisztelettudóbb, sokkal kedvesebb a nőkkel, mint mások. Interjú.

2015. március 05. 09:21
Szalay-Bobrovniczky Alexandra
Index

Visszatérve a beiktatására, az első téma, ami önnel kapcsolatban előjött, az az volt, hogy a helyettesek közül önnek a legkisebb az illetménye. Kifogásolták is az ellenzék részéről, hogy pont a női helyettes kapja a legkisebb pénzt. Nem érzi ezt méltánytalannak?

Nekem ez semmilyen lelki problémát nem okozott. A főpolgármesternek joga van arra, hogy megállapítsa, kinek mekkora felelősséghez milyen pénz jár. Az egy korrekt dolog, hogy aki a költségvetésért felel, az egy kicsit többet kap, mint aki a humán területekért.

Össze lehet ezeket a területeket hasonlítani? Nyilván ugyanannyit dolgoznak, ugyanannyit kellene kapniuk, nem?

Én nem éreztem egy percig sem, hogy ez inkorrekt lenne. Szerintem ez így teljesen rendben van.

Szintén ellenzéki női képviselői részről szokott felmerülni, hogy Tarlós Istvánnak van egy szókimondó, nyers, sőt akár bárdolatlan vagy szexista stílusa. Ön hogy látja ezt?

Nem érzem egyáltalán szexistának. Én nagyon bírom az ő stílusát. Engem rendkívül szórakoztat a főpolgármester úr a maga sajátos humorával. Egyébként Tüttő Katának nem is Tarlós Istvánnal volt baja, hanem egy kerületi polgármester beszólásával. Nyilván én is azt várom el, hogy ne csak nőként kezeljenek, hogy ha van egy olyan pozíció, ami miatt azt gondolom, hogy másként is érdemes rám odafigyelni. Tarlós Istvánról pedig kifejezetten azt gondolom, hogy sokkal tisztelettudóbb, sokkal kedvesebb a nőkkel, mint mások.

Azért át lehet esni a ló túloldalára is. Hallottuk újságíró kolléganőtől például, hogy zavaróan atyáskodó volt vele szemben. Önnek milyen arcát mutatja?

Egyrészt van köztünk egy nagyon jó kollegiális, barátibb, partnerségi viszony is, nyilván arra figyelemmel, hogy ő az én főnököm. Emellett meg felém van egy – ez egy kicsit erős szó lesz – atyai, de nem lekezelő értelemben vett atyáskodó kapcsolat is. Ahogy egyébként a kollégákkal mozogni láttam őt, mindenkivel ilyen, nem csak velem. Ő alapvetően egy ilyen habitusú ember. Megkérdezi a kollégáit, hogy vannak, odafigyel arra, hogy kivel mi történik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. március 05. 15:34
SZALAY-BOBROVNICZKY ALEXANDRA humán területért felelős főpolgármester-helyettes Szalay-Bobrovniczky Alexandra Születési idő, hely: 1987. november 11., Budapest. Férjezett, egy gyermek édesanyja. 2014. november 7-től Humán Főpolgármester-helyettes: gondoskodik a kultúrával, oktatással, egészségüggyel, szociálpolitikával, ifjúságpolitikával, sporttal, környezetvédelemmel, turisztikával és városarculattal kapcsolatos feladatok ellátásáról. A széles területen színházak, múzeumok, sportközpontok, idősotthonok és még számtalan intézmény működésének felügyelete tartozik a hatáskörébe. Kiemelt figyelmet fordít a városarculati feladatok előmozdítására annak érdekében, hogy az itt lakók és az ide látogatók által is kedvelt, láthatóbb város legyen Budapest. 2010-2014 képviselő, Fővárosi Önkormányzat (FIDESZ-KDNP), az Oktatási Bizottság, a Közterület-hasznosítási Bizottság, a Jogi, Ügyrendi, Nemzetiségi és Vagyonnyilatkozat-ellenőrző Bizottság, valamint a Fővárosi Beruházásokat és Fejlesztéseket Vizsgáló Bizottság tagja. 2009-2010 Nézőpont Intézet Alapítvány, munkatárs 2009-2010 Budapesti Értéktőzsde, vendor kapcsolatokért felelős munkatárs Tanulmányok: Abszolutórium megszerzése (államvizsgák folyamatban) Pázmány Péter Katolikus Egyetem, Jog- és Államtudományi Kar, jogász szak (2012). Nyelvismeret: angol középfokú „C” típusú nyelvvizsga, német középfokú „C” típusú nyelvvizsga.
Lolka-Bolka
2015. március 05. 14:57
hello megint ...... hogy nezlek egyre jobban az az erzesem ...... hogy nagyon eltudnalak kenyeztetni . tarloshoz meg nem vonzodom ... de hal Istennek os egy remek ember .......kulturalt..inteligens es hat kellemes humora van. remelem o is itt lessz velunk 20 evig es akkor Budapest viragozni fog.
neuhistoriker
2015. március 05. 14:25
"Engem rendkívül szórakoztat a főpolgármester úr" Azt hittem, fordított a felállás. Egyébként ez is egy ilyen univerzális zsidó tehetség (értsd: semmihez sem ért). http://vastagbor.blog.hu/2013/11/14/drama_a_varoshazan
Morgen
2015. március 05. 12:37
Tarlós normális ember.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!