Ukrajna cserbenhagyása

2015. július 21. 20:54

Az üzenet érthető: sorry, segíteni nem fogunk, az emigrációból sem kérünk. Maradjatok, ahol vagytok, az egykori Szovjetunó volt párttitkárai majd kiegyeznek Putyinnal.

2015. július 21. 20:54
Jaroslaw Gizinski
Válasz.hu

„Az ukránok cserbenhagyása éppen most, amikor komolyan nekiálltak hazájuk tatarozásának, nagy stratégiai hiba lenne. Annál is inkább, mert ez a művelet viszonylag olcsó – Ukrajnának decemberig 12 milliárd euró elég is lenne.

Ehelyett egyes hitelezők (akik idáig ész nélkül lapátolták a pénzt a görög feneketlen kútba) bejelentették, hogy Kijevnek egy centet sem engednek el az idei tartozásból.

Az ilyen rövidlátó visszavonulás után Európa azt sugallná a posztszovjet térség többi Nyugat-barát erőinek, hogy már semmihez sem érdemes kezdeni. Az üzenet érthető: sorry, segíteni nem fogunk, az emigrációból sem kérünk. Maradjatok, ahol vagytok, az egykori Szovjetunó volt párttitkárai majd kiegyeznek Putyinnal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
puszika
2015. július 22. 15:42
Ez azért érdekes. A Közép-kelet Európaiak lassan felismerik,hogy bizony az EU sem sokkal jobb mint a SZU volt. Az lehet,hogy itt több a pénz,de ezért cserébe semmink nem marad. A szabadság is csak liberális lehet!!
Csigorin
2015. július 22. 15:40
Gizinski, ez hozzad hasonlo ruszofobok, usakollaboransok kivetelevel eddig is mindenkinek vilagos volt. Ukrajna a kutyanak se kell, a majdani puccs nem azert volt, mert joletet akartak az ukranoknak vagy becsi/budapesti cukraszdat adni nekik. Azert volt, hogy betegyenek az oroszoknak, vagy ha az nem megy, hat lenyuljak a Krimet, esetleg a keleti asvanykincseket. Nem jott be egyik tervuk se, hat most visszavonulnak. Az hogy erre rament egy orszag, meg a helyi komprador lakajaikat se erdekli, nem hogy oket.
Onurisz
2015. július 22. 14:43
Egészen hihetetlen a lengyelek naivitása. Előre látható volt, hogy ez lesz, ahogy az is előre látható, hogy a Nyugatból való kiábrándulás után ismét az oroszok keblére fognak borulni az ukránok, s ismét összenő, ami összetartozik. Ha Ukrajna csődbe megy, akkor még a politikai konfliktust is meg fogják oldani. Pl. úgy, hogy Ukrajna pénzt kér az elveszett területekért cserébe. A kérdés csak az, hogy addig az USA és az EU kiénekli/kizsarolja-e az ukránokból a még állami kézben lévő 3000 állami vállalatot. Ha igen, megnézhetik magukat, mert úgy járnak, mint mi, vagy még rosszabbul: az államadósságtól való megszabadulás és a piacgazdaság illúziójától vezérelve rövid úton elveszítik a munkahelyek nagy részét, s kapnak helyette olcsó, szar, de a munkanélküli ellátásból még úgy is megvehetetlen multiárukkal telerakott plázákat.
pollip
2015. július 22. 09:42
Ukrajnán marakodtak a nagyhatalmak. Miután leamortizálták ( nem volt nehéz ), sorsára hagyják. Így szokták......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!