Állam: ne szeress!

2015. július 14. 08:45

Az államnak egyszerűen tudomásul kell vennie, ha nagykorú polgárok bejelentik, hogy egymással kapcsolatban szeretnék gyakorolni azokat a jogokat és vállalni azokat a kötelezettségeket, amelyeket a törvény a házassághoz rendel.

2015. július 14. 08:45
Révész Sándor
Népszabadság

„Az államnak egyszerűen tudomásul kell vennie, ha nagykorú polgárok bejelentik, hogy egymással kapcsolatban szeretnék gyakorolni azokat a jogokat és vállalni azokat a kötelezettségeket, amelyeket a törvény a házassághoz rendel. És kész.

Mindenki szabadon pártolhat vagy elítélhet bármilyen együttélési formát, kifejthet és terjeszthet bármilyen nézetet ezek morális és társadalmi értékéről, üdvösségéről, veszedelmességéről, követheti vagy tagadhatja bármely felekezet fölfogását a homoszexualitásról, az egyneműek házasságáról, a válásról vagy egyáltalán a házasságon kívüli nemi életről, csak azt nem követelheti az államtól, hogy az ő felfogása nevében korlátozza mások magánéleti szabadságát. A magánemberek szabadsága egymást korlátozza, amennyiben nem terjedhet ki bántalmazásra, kényszerítésre, rabságban tartásra. Az államnak ebben kellene polgárait korlátozni, sokkal szigorúbban és eredményesebben, mint ahogy ezt eddig tette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Riwen
2015. július 14. 23:53
"Az államnak egyszerűen tudomásul kell vennie" Ha a többség nem így gondolja, akkor nem, nem kell. Sőt.
Lolka-Bolka
2015. július 14. 22:53
a kurva anyadat te buzi
1120
2015. július 14. 22:42
Az Alaptörvényünk szerint: "Magyarország védi a házasság intézményét, mint FÉRFI ÉS NŐ KÖZÖTT, önkéntes elhatározás alapján létrejött életközösséget, valamint a családot, mint a nemzet fennmaradásának alapját." Szerezzetek kétharmadot, aztán lehet módosítani... :)
Peter8811
2015. július 14. 20:09
Sanyi bácsi Bokrosnak nem szóltál, hogy ne szeresse a nyugdíjam felét.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!